Ordblindhed skal ikke sætte en stopper for drømmekarrieren i byggebranchen

Håndværker | Skrevet af Denise d. 28. marts 2022

Er du eller én, du kender ordblind, og er du i tvivl om, hvilken betydning det har for en fremtidig karriere, kan du blive klogere på netop dette, her. Heldigvis er der stigende fokus på ordblindhed, hvad det betyder, og hvad det siger (eller ikke siger) om en person, og dermed ved både flere ordblinde og flere institutioner, at det med de rette værktøjer ikke behøver at være en hindring for at få en uddannelse på et hvilket som helst niveau.

Hvis du er ordblind og drømmer om fx en ingeniøruddannelse, er det altså ingen hindring! Med ordblindetræning kan du få værktøjer, som kan hjælpe dig på vejen mod din uddannelse. Kursusvirksomheden, Ordblindetræning, har i en årrække haft følgeforskning tilknyttet. Denne dokumenterer klart og tydeligt, at ordblindetræning virker efter hensigten, og eleverne har fået udviklet deres skriftsproglige færdigheder, forbedret deres stavning og ordafkodning efter et intensivt læringsforløb. Ordblindetræning hjælper på samme måde som GoTutor.dk børn, unge og voksne med at få redskaber og en mentor, som kan hjælpe med hverdagens udfordringer.

Karrieremuligheder indenfor konstruktion og byggebranchen

Mulighederne er mange, hvis man interesserer sig for konstruktion og byggebranchen og alt efter ens interesser og temperament, er der forskellige veje at gå indenfor branchen. Kan du lide at bruge din krop fysisk i dit arbejde, er det en mulighed at blive tømrer, murer, elektriker eller snedker. Kan du lidt fysik, matematik og hjernevridere, kan du blive bygningsingeniør eller civilingeniør. Hvis du er mere til koordinering og organisering af processer, mennesker og papirarbejde kan du blive bygningskonstruktør, og hvis du derimod er mere kreativ og visuel, kan du læse til arkitekt eller blive indretningsdesigner. Vigtigst af alt er at understrege, at ordblindheden ikke skal være stopklodsen for dig ved nogen af disse muligheder, og at der er værktøjer og støtte at hente fra uddannelsesinstitutionerne, så du kan udnytte dit fulde potentiale og realisere dine karrieredrømme.

Hvad er årsagen til ordblindhed?

Ordblindhed, også kaldet dysleksi, er ikke nogen sygdom, og er ikke defineret ved en enkelt psykologisk eller fysiologisk årsag. Faktisk opstår langt de fleste tilfælde af ordblindhed på grund af vanskeligheder ved at fange de enkelte sproglyde i et talt sprog. Det er nemlig disse enkeltlyde, som er med til at danne grundlaget for skriften, altså bogstaverne. For når man er ordblind, så er evnen til at bearbejde talt sprog, skriftligt sprog og lyde nedsat. Ordblindhed findes i alle sociale klasser og kulturer, og har ikke noget med intelligens at gøre. Men det er mest optimalt at komme gang med ordblindetræning tidligt, så man har en mulighed for at klare sig godt på sigt, men det er aldrig for sent!Denise

Heymate er et lille team med stor erfaring inden for online-branchen, og vores mission er at gøre en forskel i den digitale verden.

Mere end 1,8 mio. danskere besøger hver måned et af vores mange sites eller apps, hvilket skaber mere end 20 mio. sidevisninger.

Hos Heymate brænder vi for at skabe den bedste løsning til og i samarbejde med vores mange brugere og kunder.

70'erAftrykspladerBOLIGadvokatBadeværelsetBelysningBoligejerDet moderne husDøre & vinduerEl-installationerEnergi & miljøFliser og stenFlytningForsikringerGardin/persienneGræsplæne og planterHavenHaveredskaberHegn og hækHjemmekontorHusetHåndværkerHårde hvidevarerIndretningIsolering & klimaKloak & drænKontorKøb og salgKøkken og badKøkkenetLejeboligLejlighedMaling og farverMur & facadeMycometer-testMøblerNybygOm- og tilbygningOpvarmningPapir og loveProfessionelTag & tagrenderTerrasserUdekøkken og grillVVSVilla / rækkehusa-kasseadvokatadvokatbistandakutalgebehandlingalgebekæmpelsealgerensanlægsgartnerbelysningbeplantningbetonstøvbigbagsbilledvægbo i hovedstadenbofællesskabbogholderibolig i byenboligbloggerbolighandelboligindretningboligrenoveringbroste copenhagenbygge egetbyggebranchenbyggeprojektbyggerådgiverbyggerådgivningbyggesagkyndigbyggetekniskbæredygtig indretningbæredygtige møblerbæredygtigt hjembørnearrangementerbørnefødselsdagbørneværelsebørneværelsetcoffee table booksdesignermøblerdet personlige køkkendrømmehavedrømmehjemejendomsmæglerejendomsserviceelektriske installationerelsikkerhedeltjekenkeltmandsfirmafacaderensfamiliefødselsdagfliserensflyt til odenseflytningflyttefirmaflyttekasserflyttemændforandring af 70'er stilforårsrengøringfotos af boligfriværdifyrringsoliefærdighækgallerivæggardinbussengardinergasgrillglasvæggravemaskinelejegrillgæstesenggæsteværelsegørdetselvhandymandhaveanlæghavearbejdehavebelægninghavebeplantninghavebænkehavematerialerhaveprojekthegnherreaftenhjemmebiografhjemmekontorhjemmelavede møblerhjemmeprojekterhjemmetræninghulmursisoleringhuskøbhåndvaskindbydende haveindkørselindretningindretning af børneværelseindretning af spisestueindretning med lysindretnings entusiastindretningstrendsindustriel indretninginvesteringkameraudstyrkarrieremulighederklimakloakmesterkloakservicekloakspulingkollegiekomfort i indretningenkøberrådgivningkøkken-alrumkøkkenhavekøkkenindretningkøkkenmakeoverkøkkenombygninglejlighed i odenselevering af grusliftlejemaskinelejeminigravernew yorker vægnipstingnyt køkkennyt liv til stuenodenseombygningopbevaringopgradering af boligopvaskemaskineordblindetræningordblindhedpandalampeparcelhusperfekt indretningperlegruspladsbesparingplakaterpostersprivatlivet i havenprojektstyringpyntegenstanderengøringrenoveringsprojektrensning af tagrenderrobotplæneklippersagsstyringskillevægskimmelsvampslidstærk malingslik med logosmart homesmart indretningsmarte løsningersnerydningsolsejlsommerklar havesovesofaspar penge på varmespillerumspisebordspisestuestaudebedstoppet toiletstore termovinduerstuderendestylet boligståltagsvømmepølswimmingpoolsækkestoltaglæggertagmalingtagrenderensningtagrenstegneprogramtekstiltermoruderterrassetilbygningtopdressingtrappevasktrimmet græsplæneuddannelseudskiftning af tagungdomsboligerungdomsmøblerungdomsværelseupcyclingvalbyvandfontænervandhanevarmeregningvinduespoleringvæglampervægmalingværdiforøgelse
customer-logo

Firma Adresse

Klostergade 56C
8000 Aarhus C

Nyeste artikler fra Denise
Sådan kan du gøre byggeprojektet nemmere
Denise
Sådan kan du gøre byggeprojektet nemmere
Læs artikel
Sådan kan det gøres nemmere at flytte
Denise
Sådan kan det gøres nemmere at flytte
Læs artikel
Elsikkerhed i hjemmet
Denise
Elsikkerhed i hjemmet
Læs artikel
Indret dit hjemme med seneste trends
Denise
Indret dit hjemme med seneste trends
Læs artikel
Sådan forvandler du dit 70’er parcelhus til et moderne look
Denise
Sådan forvandler du dit 70’er parcelhus til et moderne look
Læs artikel
Tre gode tips til at bygge dit nye køkken
Denise
Tre gode tips til at bygge dit nye køkken
Læs artikel
Skab en hyggelig og hjemlig indretning i din bolig
Denise
Skab en hyggelig og hjemlig indretning i din bolig
Læs artikel
Sådan gør du din have mere indbydende
Denise
Sådan gør du din have mere indbydende
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.