Hvad er køberrådgivning?

Boligejer | Skrevet af Denise d. 28. november 2021

Når man skal købe ny bolig, så er der ikke nogen tvivl om at det altid er en god ide med køberrådgivning fra en byggesagkyndig. En byggesagkyndig som yder Køberrådgivning ved huskøb vil nemlig rådgive dig til at vælge de rigtige beslutninger, samt at give hjælp til alle de forskellige typer spørgsmål du må have vedrørende husets stand og potentielle vedligeholdelsesudgifter der vil komme fremadrettet. Her er nogle af de klare grunde og fordele ved at få byggeteknisk køberrådgivning ifm. huskøb:

#1 I får professionel hjælp til gennemgang og besvarelse af diverse rapporter på ejendommen

Når du skal købe et hus eller f.eks. et sommerhus, så vil du få udleveret en elinstallationsrapport og en tilstandsrapport. Disse beskriver hvordan ejendommens stand er, samt hvilke eventuelle skader eller fejl huset kan have. Derudover giver disse dokumenter også flere andre vigtige oplysninger om ejendommen.

De kan dog være meget svære at forstå som privatperson, både juridisk og praktisk. En byggesagkyndig vil kunne hjælpe dig med alt det byggetekniske, der skal tages stilling til, i disse dokumenter. Altså så I ikke står og er forvirrede over diverse punkter der måtte være noteret i diverse rapporter.

#2 Hjælp til forståelse af hvad I rent faktisk investerer i

Selvom det er oplagt også at have nogle juridiske fagfolk inde over køberrådgivning, for at der er styr på kontrakt osv., så er det også vigtigt med den byggeteknisk byggerådgivning. For når du overvejer at investere i en bolig, så er det vigtigt at du ikke støder på ubehagelige overraskelser efter overtagelse.

Byggesagkyndige vil sammen med jer kunne foretage en gennemgang af hele ejendommen for at tjekke for evt. fejl, mangler eller ting, som I bør være opmærksomme på.

Det vil selvfølgelig være ift. det rent byggetekniske og ejendommens stand, men det kan også være ift. at lokalisere diverse vedligeholdelsesudgifter. Og/eller evt. forbedringer der skal laves med tiden, afhængig af standen på ejendommen.

Kort sagt, så vil i med byggeteknisk køberrådgivning blive langt klogere på, hvad det er I rent faktisk overvejer at investere i. I vil blive klogere på evt. udfordringer, problematikker eller fejl og mangler på ejendommen. Selvfølgelig afhængig af standen, men uanset hvad, så vil I også stå med en viden om, hvilke udgifter I kan forvente på sigt. Alt fra vedligehold af ejendommen til udgifter til evt. ønskede renoveringer eller andre forbedringer af boligen.

Så det er oplagt at hyre en byggesagkyndig, så I bedst muligt sikrer jer ikke at foretage et køb I ender med at fortryde.

 Denise

Heymate er et lille team med stor erfaring inden for online-branchen, og vores mission er at gøre en forskel i den digitale verden.

Mere end 1,8 mio. danskere besøger hver måned et af vores mange sites eller apps, hvilket skaber mere end 20 mio. sidevisninger.

Hos Heymate brænder vi for at skabe den bedste løsning til og i samarbejde med vores mange brugere og kunder.

BOLIGadvokatBadeværelsetBelysningBoligejerDet moderne husDøre & vinduerEl-installationerEnergi & miljøFliser og stenFlytningForsikringerGardin/persienneGræsplæne og planterHavenHaveredskaberHegn og hækHjemmekontorHusetHåndværkerHårde hvidevarerIndretningIsolering & klimaKloak & drænKontorKøb og salgKøkken og badKøkkenetLejeboligLejlighedMaling og farverMur & facadeMøblerNybygOm- og tilbygningPapir og loveProfessionelTag & tagrenderTerrasserUdekøkken og grillVVSa-kasseadvokatadvokatbistandakutalgebehandlingalgebekæmpelsealgerensanlægsgartnerbelysningbeplantningbetonstøvbigbagsbilledvægbo i hovedstadenbofællesskabbogholderibolig i byenboligbloggerbolighandelboligindretningboligrenoveringbroste copenhagenbygge egetbyggerådgiverbyggerådgivningbyggesagkyndigbyggetekniskbæredygtig indretningbæredygtige møblerbæredygtigt hjembørnearrangementerbørnefødselsdagbørneværelsebørneværelsetdesignermøblerdet personlige køkkendrømmehavedrømmehjemejendomsmæglerejendomsserviceelektriske installationereltjekenkeltmandsfirmafacaderensfamiliefødselsdagfliserensflyt til odenseforårsrengøringfriværdifærdighækgallerivæggardinbussengardinergasgrillglasvæggrillgæstesenggæsteværelsegørdetselvhandymandhaveanlæghavearbejdehavebelægninghavebeplantninghavematerialerhaveprojekthegnherreaftenhjemmebiografhjemmekontorhjemmelavede møblerhjemmeprojekterhjemmetræninghulmursisoleringhuskøbhåndvaskindkørselindretningindretning af børneværelseindretnings entusiastindustriel indretninginvesteringklimakloakmesterkloakservicekloakspulingkollegiekomfort i indretningenkøberrådgivningkøkkenhavekøkkenmakeoverkøkkenombygninglejlighed i odenselevering af grusnew yorker vægnipstingnyt køkkennyt liv til stuenodenseombygningopbevaringopgradering af boligopvaskemaskinepandalampeperfekt indretningperlegruspladsbesparingplakaterpostersprivatlivet i havenprojektstyringpyntegenstanderengøringrenoveringsprojektrensning af tagrenderrobotplæneklippersagsstyringskillevægslidstærk malingslik med logosmart homesmart indretningsmarte løsningersnerydningsolsejlsommerklar havesovesofaspillerumstoppet toiletstuderendesvømmepølswimmingpoolsækkestoltagmalingtagrenderensningtagrenstegneprogramtekstiltermoruderterrassetilbygningtopdressingtrappevasktrimmet græsplæneungdomsboligerungdomsmøblerungdomsværelseupcyclingvalbyvandfontænervandhanevinduespoleringvæglampervægmalingværdiforøgelse
customer-logo

Firma Adresse

Klostergade 56C
8000 Aarhus C

Nyeste artikler fra Denise
Skån naturen med miljøvenlig fliserens
Denise
Skån naturen med miljøvenlig fliserens
Læs artikel
Derfor skal du have en grill
Denise
Derfor skal du have en grill
Læs artikel
En A-kasse er med til at sikre dig økonomisk
Denise
En A-kasse er med til at sikre dig økonomisk
Læs artikel
Hvad er køberrådgivning?
Denise
Hvad er køberrådgivning?
Læs artikel
Alt det du ikke havde forudset ved en ombygning
Denise
Alt det du ikke havde forudset ved en ombygning
Læs artikel
3 gode råd til din boligrenovering
Denise
3 gode råd til din boligrenovering
Læs artikel
Sådan giver du nyt liv til din stue i hjemmet
Denise
Sådan giver du nyt liv til din stue i hjemmet
Læs artikel
Sådan skaber du mere liv og effektiv indretning i dit køkken
Denise
Sådan skaber du mere liv og effektiv indretning i dit køkken
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.