Fc Beton A/S

Læg selv en rund terrasse

Fliser og sten | Skrevet af Fc Beton A/S d. 3. august 2015

Vil du gerne have en rund terrasse ude midt i haven? Det er ikke så svært at lave den runde terrasse selv. Du skal bare købe de rigtige produkter og så er du allerede godt i gang med din nye runde fliseterrase.

Til anlæg af en rund terrasse anbefaler FC Beton A/S brugen af Herregårdssten med slået kant som findes i flere forskellige udgaver og størrelser – designet til netop at anlægge runde belægninger.

De Herregårdssten der skal bruges til runde belægninger er:

 • Lille og stor centersten
 • Lille og stor cirkelsten
 • Halve herregårdssten
 • 6 cm tykke 14×21 cm herregårdssten
 • Herregårdsblokke eller cirkelblokke afhængigt af terrassens radius.

  Når du har fundet de belægningssten som du skal bruge til din nye runde terrasse og har bestilt dem til levering, kan du godt gå i gang med forberedelserne.

  Placer en pind hvor centrum af den runde terrasse ønskes. Bind muresnor omkring pinden og træk muresnoren ud i den længde som der ønskes af radius på terrassen. Det kan godt være en god idé at måle ca. 10 cm længere ud så der er lidt plads at arbejde med senere.

  Nu kan snoren bruges til at markere hvor terrassen skal være. Det kan gøres med en pind som trækkes sammen med snoren og tegner en streg på jorden. Hvis terrassen skal være hvor der i dag er græs, kan det være nødvendigt at bruge en spraymaling eller lignende til at markere yderkanten.

  Når markeringen er på plads skal jord og eventuelt græs graves væk. Der bør, som ved anlæg af en normal terrasse, graves ca. 35 cm jord af.

  Det er hårdt arbejde at grave jorden af og køre den væk, og det kan derfor være en idé at leje maskiner til at lette arbejdet. Eksempelvis vil du hurtigt kunne grave ud med en minigraverog køre jorden væk med en motorbør.

  Har du også bestilt grus og sand ved FC Beton A/S skal du nu vente på at dine belægningssten bliver leveret.

  Nederst skal der opfyldes med bundsikringsgrus som sikrer at der ikke trækker fugt op nedefra og som samtidig giver et godt dræn under den runde terrasse. Bundsikringsgruset er med til at holde terrassen stabil da vandet ledes hurtigt væk og dermed bliver underlaget ikke påvirket så meget af frostvejr.

  Bundsikringsgruset fyldes på i ca. 19 cm tykkelse med et svagt fald fra centrum og mod siden. Bundsikringsgruset komprimeres med en pladevibrator til ca. 15 cm tykkelse. Hvis overfladen på bundsikringsgruset ikke er nogenlunde plant, bør det rives og komprimeres igen. Fordybninger og andre ujævnheder i bundsikringsgruset kan give en ustabil rund terrasse.

  Når bundsikringsgruset er komprimeret skal der fordeles et lag på ca. 15 cm stabilgrus. Ligesom med bundsikringsgruset er det vigtigt at der ikke er fordybninger og forhøjninger i laget af stabilgrus. Laget komprimeres med pladevibrator til ca. 12 cm tykkelse.

  Efter bærelaget er opbygget af stabilgrus skal det øverste lag sand fordeles. Der anvendes afretningsgrus øverst som skal være 3-5 cm tykt. Jo mere ens tykkelse der er på afretningsgruset, jo mere stabil bliver den runde terrasse. Afretningsgruset komprimeres med pladevibratoren og nu er underlaget klar til at belægningen opbygges.

  Yderst bør der sættes en kantsikring af Herregårdsblokke eller cirkelblokke. Der graves ned i ca. 18 cm dybde så der er plads til mindst 10 cm jordfugtig beton før Herregårdsblokkene sættes i.

  Efter blokkene er stillet op i den jordfugtige beton kan du begynde at opbygge belægningen med belægningsstenene.

  Inde i centrum af den runde terrasse sættes 4 lille centersten efterfulgt af 8 store centersten.

  Herefter skal belægningen opbygges af cirkelsten, halve Herregårdssten og normale 14×21 cm Herregårdssten.

  Der fuges løbende med fugesand, i takt med at belægningen opbygges.

  Når den sidste belægningssten er lagt fordeles yderligere fugesand på terrassen og sandet fejes ned i fugerne. Sandet fejes sammen og fjernes fra belægningen, hvorefter der sættes en fliseplade på pladevibratoren og belægningen vibreres.

  Belægningsstenene trykkes nu godt ned og fugesandet vil synke med, så efter belægningen er blevet vibreret fordeles der igen fugesand som fejes ned i fugerne.

  Se videoer om hvordan man anlægger en terrasse
  Terrassen der anlægges i videoerne er ikke rund, men det meste af arbejdet er tilsvarende.

  Skal der ikke anvendes fiberdug?
  FC Beton A/S anbefaler ikke brugen af fiberdug under belægningen. Når belægningen er lagt og pladevibratoren køres over, vil der blive presset sand af afretningslaget op i fugerne. Dette kan ikke ske hvis der er en fiberdug mellem afretningsgruset og belægningen og dermed risikerer du at den runde terrasse ikke kommer til at blive stabil. • Fc Beton A/S

  FC Beton A/S har lavet fliser, blokke og belægningssten i mere end 70 år, og de findes i mange typer, farver og størrelser. Derved sikres der mulighed for den kreative løsning, uanset om der ønskes en traditionel eller moderne løsning. Fælles for alle deres sten er, at de er smukke og meget brudsikre.

  FC Beton A/S er altid klar med gode råd, tips og inspiration til din nye terrasse, indkørsel eller lignende. De sætter altid kunden i centrum og finder en løsning, som passer bedst - både funktionelt og æstetisk. FC Beton A/S tilbyder naturligvis sand og stabilgrus som underlag til belægningen og smukke granitskærver til bedene. Dermed kan FC Beton A/S tilbyde en samlet løsning til en rigtig fordelagtig pris.

  customer-logo

  Firma Adresse

  Nibevej 331
  9200 Aalborg SV

  Nyeste artikler fra Fc Beton A/S
  Leca indgår aftale med FC Beton A/S
  Fc Beton A/S
  Leca indgår aftale med FC Beton A/S
  Læs artikel
  Fjern alger fra fliserne
  Fc Beton A/S
  Fjern alger fra fliserne
  Læs artikel
  Materieludlejning
  Fc Beton A/S
  Materieludlejning
  Læs artikel
  Gavekort – årets gaveidé
  Fc Beton A/S
  Gavekort – årets gaveidé
  Læs artikel
  Læg selv en rund terrasse
  Fc Beton A/S
  Læg selv en rund terrasse
  Læs artikel
  Fliser til indkørsel
  Fc Beton A/S
  Fliser til indkørsel
  Læs artikel
  Havebed og læmur af betonsten
  Fc Beton A/S
  Havebed og læmur af betonsten
  Læs artikel
  Mindre vedligeholdelse med større fliser
  Fc Beton A/S
  Mindre vedligeholdelse med større fliser
  Læs artikel
  Indlæs flere artikler...
  Brochurer
  FC Beton A/S – Belægningssten
  Fc Beton A/S
  FC Beton A/S – Fliser
  Fc Beton A/S
  FC Beton A/S – Mørtel
  Fc Beton A/S
  FC Beton A/S – Granitskærver
  Fc Beton A/S
  FC Beton A/S – Blokke
  Fc Beton A/S
  Indlæs flere brochurer...

  Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

  Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

  Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

  Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.