Fc Beton A/S

Hvordan laver jeg en støttemur?

Fliser og sten | Skrevet af Fc Beton A/S d. 3. december 2014

Vil du gerne bygge en støttemur i haven til at holde styr på niveauerne kan du her finde hjælp til hvordan en støttemur kan opbygges.

Denne guide til hvordan du kan bygge en støttemur er overordnet og generel, hvilket betyder at der hos dig kan være nogle forhold, som gør at der skal tages specielle forbehold ved opbygning af støttemuren. Planlægger du at anlægge en støttemur på mere end 1,5 meters højde vil FC Beton A/S anbefale at der kontaktes en fagmand, som kan rådgive eller udføre arbejdet for dig, så du er sikret en godt støttemur.

Der er stor forskel på udseendet af FC Beton A/S forskellige sten til opbygning af en støttemur, hvor nogen er faste sten, andre med plads til beton så de kan støbes fast. Jo højere en støttemur og jo mere tryk støttemuren skal kunne holde tilbage, jo vigtigere er det at støttemuren bliver støttet med armeringsjern. Her kan eksempelvis anvendes Scan støttemursten eller super 8 plantesten.

Støttemurstenene kan også anvendes til at bygge en støjmur med. En støjmur som er korrekt udført, kan give en reducering på over halvdelen af den støj der er uden støjmuren. For at undgå at lyden reflekteres over til den modsatte side af vejen og dermed skaber større støjgener der, kan en støjmur opbygget af Scan støttemursten som en åben mur beplantes i mellemrummene mellem støttemurstenene.

Opbygning af støttemur
For at sikre at støttemuren bliver stabil og forbliver stabil, skal der først graves ud. Al muldjord graves væk så man kommer ned til en bæredygtig underbund. Er der gravet mere end 35 cm af, fyldes der først et lag bundsikring på. Benyt vasket sand til dette og komprimer for hver 15 cm. Herpå fyldes 15 cm stabilgrus som også komprimeres. Nu fyldes der op med 20 cm jordfugtigt beton, som har en bredde på ca. 15 cm mere end støttemurstenene.

Den første støttemursten sættes i betonen og ved hjælp af en skabelon og vaterpas. Benyt snore for at muren bliver lige.

Skal der bruges drænrør bag støttemuren lægges dette efter den første række støttemursten er sat i betonen. Når betonen er blevet tilstrækkelig tør og har fået styrke, sættes den næste række sten på støttemuren. Der fyldes sand og/eller grus på bag støttemuren, og for hver 2. støttemursten komprimeres laget med sand/grus.

Hvis der skal anlægges fliser eller belægningssten ovenfor støttemuren føres grus og sand op til toppen hvor der afsluttes med et lag afretningssand af vasket sand. Skal der beplantes eller sås græs over støttemuren afsluttes der med ca. 30 cm muldjord.

Benyttes vores støttemursten med skifferoverflade til opbygnings af støttemuren, skal støttemurstenene limes sammen. Her anbefaler vi at der limes 5 støttemursten, og overlappet mellem den 5. og 6. sten ikke får lim. Herefter limes igen 5 støttemursten.

Disse støttemursten med skifferoverflade støber vi i både den klassiske grå betonfarve, men også i en sort variant som matcher de sorte betonfliser rigtigt godt.

Hvis støttemuren skal benyttes sammen med gråmix herregårdssten, kan der bestilles en blanding af grå og sorte støttemursten, som kan fordeles i et tilfældigt mønster, så støttemuren kommer til at ligne den omkringliggende belægning.

Du kan også benytte plantesten til at opbygge en støttemur med, og det øverste rum kan fyldes med muldjord så du kan plante blomster heri. Mellem plantestenene er der plads til at indstøbe armering så støttemuren bliver stærkere.

Plantestenene støber vi også i både grå og sort, og kan ligesom støttemurstenene med skifferoverflade benyttes i et farvemix sammen med herregårdssten i gråmix.

Du er nu klar til at gå i gang med din “gør det selv støttemur”, men hvis du skulle blive i tvivl om noget kan FC Beton A/S kontaktes på 98 34 34 11 eller salg@fc-beton.dk.

Du kan bestille dine produkter direkte her på www.fc-beton.dk

FC Beton tilbyder dig flere gør-det-selv artikler, find oversigten herFc Beton A/S

FC Beton A/S har lavet fliser, blokke og belægningssten i mere end 70 år, og de findes i mange typer, farver og størrelser. Derved sikres der mulighed for den kreative løsning, uanset om der ønskes en traditionel eller moderne løsning. Fælles for alle deres sten er, at de er smukke og meget brudsikre.

FC Beton A/S er altid klar med gode råd, tips og inspiration til din nye terrasse, indkørsel eller lignende. De sætter altid kunden i centrum og finder en løsning, som passer bedst - både funktionelt og æstetisk. FC Beton A/S tilbyder naturligvis sand og stabilgrus som underlag til belægningen og smukke granitskærver til bedene. Dermed kan FC Beton A/S tilbyde en samlet løsning til en rigtig fordelagtig pris.

customer-logo

Firma Adresse

Nibevej 331
9200 Aalborg SV

Nyeste artikler fra Fc Beton A/S
Leca indgår aftale med FC Beton A/S
Fc Beton A/S
Leca indgår aftale med FC Beton A/S
Læs artikel
Fjern alger fra fliserne
Fc Beton A/S
Fjern alger fra fliserne
Læs artikel
Materieludlejning
Fc Beton A/S
Materieludlejning
Læs artikel
Gavekort – årets gaveidé
Fc Beton A/S
Gavekort – årets gaveidé
Læs artikel
Læg selv en rund terrasse
Fc Beton A/S
Læg selv en rund terrasse
Læs artikel
Fliser til indkørsel
Fc Beton A/S
Fliser til indkørsel
Læs artikel
Havebed og læmur af betonsten
Fc Beton A/S
Havebed og læmur af betonsten
Læs artikel
Mindre vedligeholdelse med større fliser
Fc Beton A/S
Mindre vedligeholdelse med større fliser
Læs artikel
Indlæs flere artikler...
Brochurer
FC Beton A/S – Belægningssten
Fc Beton A/S
FC Beton A/S – Mørtel
Fc Beton A/S
FC Beton A/S – Granitskærver
Fc Beton A/S
FC Beton A/S – Fliser
Fc Beton A/S
FC Beton A/S – Blokke
Fc Beton A/S
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.