Heymate ApS

Selvsalg: Sådan får du succes med at sælge din bolig på egen hånd

Boligejer | Skrevet af Heymate ApS d. 30. marts 2020

Når du skal sælge din bolig, har du to muligheder. Du kan vælge den traditionelle vej, hvor en ejendomsmægler står for salget – eller du kan varetage salget selv. Se her, hvordan du får succes med at sælge boligen på egen hånd.

Det er oplagt at vælge den traditionelle model, når du skal sælge din bolig. Ejendomsmægleren er stadig den løsning, de fleste boligejere vælger, når hjemmet skal sælges. Boligmarkedet er konstant i udvikling, og flere vælger derfor at forsøge sig med at sælge boligen på egen hånd.

En løsning, der betyder, at du slipper for mæglergebyret, omend det er en vanskelig opgave at varetage på egen hånd – særligt, hvis du ikke har prøvet det før. Du har det fulde ansvar for dit boligsalg, og der er mange faldgruber, du kan ende i, hvis ikke du forbereder dig grundigt.

Sådan skaber du opmærksomhed omkring din bolig

Når du går uden om ejendomsmægleren, skal du selv stå for markedsføringen af din bolig. Det er dig, der skal oprette boligannoncer og vedligeholde dem, ligesom det er dig, der skal stå for at tage indbydende billeder af din bolig, der kan anvendes i salgsannoncerne.

Herudover skal du selv stå for at udarbejde tekst til salgsannoncen eller hyre ekstern arbejdskraft til det. Det er vigtigt, at alt er skruet sammen professionelt, så markedsføringsmaterialet skaber et indbydende indtryk af din bolig.

Der findes masser af hjemmesider og boligportaler, hvor du kan indrykke boligannoncer. Nogle er gratis, mens andre koster penge. Du kan også vælge at indrykke en annonce i den lokale avis, så du også skaber opmærksomhed for den målgruppe, der ikke tjekker boliger på nettet.

Du skal selv stå for fremvisning

Boligen skal fremvises, i takt med at interesserede købere kontakter dig. Vil du vække deres interesse yderligere, kræver det, at du er i stand til at lave en god fremvisning, hvor du blandt andet kommer din på boligens historie, om den er renoveret, de muligheder der er ved ejendommen, samt de muligheder der er i området.

Du skal være selvsikker, når du præsenterer boligen, ligesom du skal formå at sælge den. Øv dig i en god præsentation, hvor du tager højde for alt det positive ved ejendommen og området, den er beliggende i.

Inddrag en advokat i processen

Medmindre du har en juridisk baggrund eller på egen hånd har tilegnet dig al relevant viden om bolighandel, samt de faldgruber det er vigtigt at undgå, bør du alliere dig med en boligadvokat, der kan bistå med juridisk rådgivning.

Det er vigtigt, at du ikke snyder dig selv, når du sælger din bolig. En advokat vil kunne hjælpe dig med at udarbejde en købsaftale, så der er taget højde for alt. Normalt vil det være ejendomsmægleren, der har dit parti i salget, men da du er på egen hånd, er det essentielt, at du får hjælp fra en person med den retmæssige baggrund til at kunne varetage din interesse.

Du kan få advokatrådgivning hos NEMADVOKAT, der er specialiseret i blandt andet boligsalg.

Lovmæssige krav til dokumentation og rapportering

Når du sælger din ejendom, er der flere lovmæssige krav til dokumentation såvel som rapportering. Køber skal til enhver tid have adgang til offentlige dokumenter, der vedrører boligen. Dem kan du få ved at kontakte den lokale borgerservice, som efterfølgende kan lave dem til dig.

Det er ikke gratis, men det havde det heller ikke været, hvis du havde valgt at anvende en ejendomsmægler – her ville det blot være dækket ind af mæglersalæret. Typisk vil det koste mellem 500 kr. og 2.000 kr.

Igen er det en god idé at inddrage en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at udarbejde papirarbejdet, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.Heymate ApS

Heymate er et lille team med stor erfaring inden for online-branchen, og vores mission er at gøre en forskel i den digitale verden.

Mere end 1,8 mio. danskere besøger hver måned et af vores mange sites eller apps, hvilket skaber mere end 20 mio. sidevisninger.

Hos Heymate brænder vi for at skabe den bedste løsning til og i samarbejde med vores mange brugere og kunder.

BOLIGadvokatBadeværelsetBelysningBoligejerDet moderne husDøre & vinduerEl-installationerEnergi & miljøFliser og stenFlytningGræsplæne og planterHavenHegn og hækHjemmekontorHusetHåndværkerIndretningIsolering & klimaKontorKøb og salgKøkken og badKøkkenetLejeboligMaling og farverMur & facadeMøblerOm- og tilbygningTag & tagrenderTerrasseralgebehandlingalgerensanlægsgartnerbelysningbeplantningbigbagsbilledvægbo i hovedstadenbofællesskabbogholderibolig i byenboligbloggerbolighandelboligindretningbæredygtig indretningbæredygtige møblerbæredygtigt hjembørnearrangementerbørnefødselsdagbørneværelsebørneværelsetdrømmehaveelektriske installationereltjekenkeltmandsfirmafacaderensfamiliefødselsdagfliserensforårsrengøringfriværdifærdighækgallerivægglasvæggæsteværelsegørdetselvhandymandhaveanlæghavebelægninghavebeplantninghavematerialerhaveprojekthegnherreaftenhjemmebiografhjemmelavede møblerhjemmeprojekterhjemmetræninghulmursisoleringhåndvaskindkørselindretningindretning af børneværelseindretnings entusiastindustriel indretninginvesteringklimakollegiekomfort i indretningenkøkkenhavelevering af grusnew yorker vægnipstingombygningopbevaringopgradering af boligpandalampepladsbesparingplakaterpostersprivatlivet i havenpyntegenstanderensning af tagrenderskillevægsmart homesmart indretningsmarte løsningersolsejlsovesofaspillerumstuderendesvømmepølswimmingpoolsækkestoltagmalingtagrenderensningtagrenstermoruderterrassetilbygningungdomsboligerupcyclingvalbyvandfontænervandhanevinduespoleringvæglamperværdiforøgelse
customer-logo

Firma Adresse

Klostergade 56C
8000 Aarhus C

Nyeste artikler fra Heymate ApS
Tre gode råd til dit næste byggeprojekt
Heymate ApS
Tre gode råd til dit næste byggeprojekt
Læs artikel
Hvordan du holder hus og have i den bedste stand
Heymate ApS
Hvordan du holder hus og have i den bedste stand
Læs artikel
Smarte løsninger til hjemmet
Heymate ApS
Smarte løsninger til hjemmet
Læs artikel
Sådan finder du den bedste boligadvokat
Heymate ApS
Sådan finder du den bedste boligadvokat
Læs artikel
Et hjem med møbler af byggemateriale
Heymate ApS
Et hjem med møbler af byggemateriale
Læs artikel
Boligmuligheder for studerende
Heymate ApS
Boligmuligheder for studerende
Læs artikel
Inspiration til indretningen på børneværelset
Heymate ApS
Inspiration til indretningen på børneværelset
Læs artikel
3 fordele ved at bo i byen
Heymate ApS
3 fordele ved at bo i byen
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.