https://bygogbolig.dk/wp-content/uploads/2022/01/Design-uden-navn-2022-01-07T122140.812.jpg

Boboonline.dk

Sådan vælger du de rigtige havemøbler

Havemøbler | Skrevet af Boboonline.dk d. 7. januar 2022

Når solen skinner, og du har udendørs plads som en have eller terrasse, er der få ting, der er bedre end at tilbringe lange dage udenfor, hvor du rigtigt kan nyde varmen. Men kun hvis du har de rigtige møbler til udendørs brug. Hvis du ikke har de rette møbler, kan nydelsen hurtigt blive overtaget af irritation.

 

Det betyder, at når du skal vælge ​​havemøbler involverer det mere end bare tilfældigt at udvælge nogle møbler i en butik eller på en hjemmeside. For det første har du brug for en plan – som kræver at finde ud af, hvordan du vil bruge pladsen, og hvordan du vedligeholder den over tid.

 

Derfor har vi lavet denne guide, så du kan vælge de helt rigtige havemøbler til dine behov!

 

Lav en plan

Før du køber noget, er det vigtigt at tænke over din vision for det udendørs rum. Man kan groft opdele havemøbler i tre forskellige anvendelser: du kan bruge dem til en udendørs spisestue, du kan bruge dem som en udendørs stue, eller du kan bruge dem til at slappe af i og slikke sol.

Hvis du har en stor have, kan det være muligt at rumme alle tre funktioner — en spiseplads med bord og stole; et tilholdssted med sofaer, loungestole og et sofabord; og et område til solbadning udstyret med liggestole.

 

Hvis du ikke har så meget plads – for eksempel på en altan – så beslut dig for, hvilken aktivitet du sætter mest pris på. Hvis du elsker at lave mad, så fokuser på at gøre dit udendørsrum til et sted, hvor fokusset er på måltider med et spisebord og stole. Hvis du foretrækker at slappe af med familie og venner, så glem spisebordet og skab en udendørs stue med sofaer og behagelige stole.

 

Kend dine materialer

Udendørs møbelproducenter bruger en bred vifte af holdbare materialer, hvoraf de fleste falder i to grupper: dem, der er beregnet til at bevare deres oprindelige udseende i mange år, og dem, der vil forfalde eller udvikle en patina over tid.

Hvis du ønsker, at dine udendørsmøbler skal se splinternye ud i de kommende år, kan du ikke komme udenom rustfri stål! Det er et godt og sikker valg, men selv dette materiale kan ændre sig, når det udsættes for elementerne på lang sigt- det er desværre ikke ualmindeligt, og er svært at undgå.

 

En anden tilgang er at købe havemøbler lavet af træsorter som teak, eukalyptus og mahogni, som er holdbare, men vil udvikle et vejrbestandigt udseende over tid. Eller vælg et metal som messing, som gradvist udvikler en patina. Som sagt vil disse materialer hurtigere blive påvirket af vejret, men det behøves ikke nødvendigvis at være en dårlig ting. Mange personer kan godt lide det udseende havemøblerne får, når de falmer lidt i farven for eksempel.

 

Overvej hynder

En af de vigtigste beslutninger, du vil tage, når du køber møbler til haven, er, om du vil have hynder eller ej. Hynder tilføjer en dejlig komfort, men kan komme med vedligeholdelsesbesvær, fordi de har tendens til at blive beskidte og våde.

 

En af de muligheder du har er at helt undgå hynder. Dette kan være værd at overveje, hvis du bor i byen og har en åben altan eller terrasse. Her kan hynderne nemlig være ekstra udsatte på grund af vind og vejr, og hvis du har en altan forholdsvis højt oppe, er der en chance for, at hynderne flyver væk, hvis det blæser meget en dag. Heldigvis er der en nem løsning på dette: husk at spænde dem fast til selve havemøblerne.

Hvis du ikke gider at bøvle med hynder, kan en løsning være at vælge havemøbler, der er komfortable uden hynder.

 

Hvis du dog ikke vil undvære hynder på møblerne, er der heldigvis også måder, hvorpå du kan gøre det nemmere for dig selv at have dem. For at modstå falmning kan du kigge efter stoffer lavet af opløsningsfarvet akryl. Det nedbrydes nemlig ikke i solen, ligesom polyester og nylon.

For hynder, der ikke er gennemblødte i dagevis efter et regnvejr, skal du kigge efter indlæg, der bruger hurtigttørrende skum.

 

Er du på udkig efter nye havemøbler?

Hos BOBO finder du et stort udvalg af udemøbler og indretning til terrassen.

Besøg BOBO her: https://boboonline.dk/customer-logo

Firma Adresse

C. A. Olesens gade 4
9000 Aalborg

Nyeste artikler fra Boboonline.dk
Sådan vælger du de rigtige havemøbler
Boboonline.dk
Sådan vælger du de rigtige havemøbler
Læs artikel
Sådan indretter du nemt din spisestue
Boboonline.dk
Sådan indretter du nemt din spisestue
Læs artikel
Boboonline.dk
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.