https://bygogbolig.dk/wp-content/uploads/2022/01/Indretning-af-møbler.jpg

Boboonline.dk

Indretning | Skrevet af Boboonline.dk d. 7. januar 2022

Sådan indretter du dit hjem fra bunden!

Er du lige flyttet i et nyt hjem og skal have det indrettet fra bunden af? Eller trænger dit hjem bare til en ordentlig make-over? Lige meget hvad grunden er, kan det hurtigt virke overskueligt at indrette sit hjem – netop derfor har vi lavet denne guide! Så vi kan hjælpe dig med at finde de rette møbler til hjemmet. Det er heldigvis ikke så svært, som du måske går og tror!

 

1. Find ud af din dekorationsstil

Hvis du kan fastlægge den designstil, du ønsker til dit hjems indretning, er du halvvejs der! En nem tommelfingerregel er at bruge samme stil i indretningen som hjemmets ydre. Hvis du ikke ved, hvad din indretningsstil er, så kommer her en kort forklaring på tre af de mest populære:

 

Moderne

En moderne indretningsstil er veltilpasset og har rene linjer. Træ- og jordfarver tilføjer en blød følelse til de rene lige linjer, som alle passer sammen.

 

Nutidigt

Moderne design er den mest sparsomme og minimalistiske af designstilene. Der bruges få stykker i hvert rum. Farvevalg er normalt reduceret til sort, hvid eller grå med primære farveaccenter. Metaller og glas, i stedet for træ, er brugt meget.

 

Farmhouse

Farmhouse er meget populær i dag. Stilen tilføjer sjov, hyggelig komfort og en smule finurlighed til dit nye hjem. For at indrette fra bunden i farmhouse stil er praktisk, hyggeligt og indbydende de tre nøgleord.

2. Opdel din nye boligindretningsplan efter hvert værelse

Den hurtigste måde at blive overvældet af et tomt nyt hjem er ved at prøve at dekorere hele huset på én gang. Prioriter hvilke rum der er vigtigst for dig og lav en indretningsplan – et rum ad gangen!

Måske vil du starte med dit soveværelse, stue og vaskerum. Vælg maksimalt to eller tre værelser, og planlæg at dekorere dem et ad gangen.

Dit hjem vil have langt mere personlighed, når du indretter fra bunden, et rum ad gangen. Bare sørg for at tilføje et samlende element til alle rum for et flow – det kan for eksempel være en bestemt farve eller en indretningsgenstand i hjemmets designstil.

 

Et lille tip: Ikke sikker på, hvilke rum du skal starte med? Tænk over, hvilke rum du tilbringer mest tid i. Dem vil du gerne gøre færdige først. Du kan altid lave gæsteværelset senere – luk døren til de værelser, du ikke har fokus på og glem dem for en stund.

 

3. Start med det største møbel i rummet først

Nu hvor du har opdelt din indretningsplan til ét rum ad gangen, tag det samme koncept og fokuser på at finde det vigtigste møbel i rummet.

Det største møbel i rummet er normalt det vigtigste og dyreste. Derfor er det vigtigt at starte med det ene møbel og arbejde sig derfra. I en spisestue, start med spisebordet. Til din stue skal du først vælge din sofa. I dit soveværelse er sengen det vigtigste møbel i rummet.

 

5. Maling er din nye bedste ven

En af de nemmeste og billigste måder at forvandle et tomt lærred på er ved at male det! Mal hvert værelse i en farve efter eget valg. Nu har du muligheden for at få farve og liv i dine rum – vælg en modig eller rig farve. Selv en neutral mokka nuance eller lysegrå kan gøre mere effekt end almindelig hvid. Og det bedste er, at hvis du ikke kan lide det, kan du altid male det om.

 

Et lille tip: Mal den væg, du ønsker at skabe mest opmærksomhed på, i en farve, der måske er lidt for modig til din smag. Når du gør det, har du oprettet en fokusvæg. Brug den farvenuance i det mindre tilbehør som puder, vaser eller tæppe til at binde rummet sammen.

Er du på udkig efter nye møbler?

Så tag et kig på www.boboonline.dk og se om der ikke skulle være noget for dig.customer-logo

Firma Adresse

C. A. Olesens gade 4
9000 Aalborg

Nyeste artikler fra Boboonline.dk
Sådan vælger du de rigtige havemøbler
Boboonline.dk
Sådan vælger du de rigtige havemøbler
Læs artikel
Sådan indretter du nemt din spisestue
Boboonline.dk
Sådan indretter du nemt din spisestue
Læs artikel
Boboonline.dk
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.