Papiruld Silkeborg ApS & Papiruld Århus ApS

Hvorfor hulmursisolere med papiruld?

Energi & miljø | Skrevet af Søren Pedersen d. 21. september 2018

Et godt isoleret hus sikrer dets beboere et bedre indeklima, færre støjgener og ikke mindst en lavere varmeregning. Mange ældre huse har desværre ikke en tilstrækkelig isoleringsevne, hvilket kan skyldes, at isoleringsmaterialet ikke længere er effektivt – eller fordi der er sket et sammenfald i isoleringsmaterialet, der f.eks. kan være gledet fra i lagene. Det kan resultere i pletvise områder i hulmuren, hvor kulden slipper ind og varmen siver ud. Disse fænomener er kendt som kuldebroer, der rent fysisk kan mærkes ved at sætte hånden på muren. Her vil du opleve, at berørte områder er koldere end den øvrige mur. Det er disse områder, der lader varmeregningen løbe løbsk og ofte resulterer i løbende næser på grund af træk og et køligere indeklima.

Når PAPIRULD SILKEBORG ApS og PAPIRULD ÅRHUS ApS isolerer hulmuren, anvender de papiruld som materiale, hvilket er et oplagt valg af flere årsager. Papiruld er et genbrugsmateriale, der består af granulerede aviser, som er tilsat mineralske salte. Saltene giver en brandmodstandsdygtig egenskab, hvilket betyder, at materialet ikke er ligeså antændeligt som andre isoleringstyper, hvorfor ilden ikke tager fat og spreder sig i papirulden.

Foruden at minimerer brandrisiko, giver de tilsatte salte produktet gode egenskaber, som modvirker fugttransport. Det betyder blandt andet, at materialet er modstandsdygtigt mod skimmel og råd. Læg dertil at papiruld er et tørt materiale, som skadedyr ikke kan fordrage at opholde sig i, så har du rigeligt med gode grunde til at vælge papirisolering i hulmuren.

Hulmursisolering er hurtigt og efterlader ingen spor

Takket være papirisolerings format som et granulat, kan det blæses direkte ind i hulmuren og fylde den ud, så kuldebroer forsvinder. Faktisk skal der blot bores et hul i fugen, hvorefter en maskine blæser alt isoleringsmaterialet ind fra en slange. Granulatet er så nemt at arbejde med og så let i sin form, at det sætter sig og fylder alle blottede områder, så du på ny opnår en god isoleringsevne. Da maskine og mandskab arbejder fra ydersiden af væggen, betyder det samtidig, at der ikke skal bæres maskineri eller materialer ind igennem bygningen, hvilket efterlader alle rum uden spor fra håndværksmandskabet.

Det lille hul, der bores i fugen, bliver lukket helt af i en tilsvarende nuance, når hulmuren er fyldt. Der vil derfor ikke være spor fra isoleringsopgaven – kun de tydelige, positive forskelle på indeklima og den reducerede varmeregning.

Såfremt du er interesseret i at høre mere om papirulds mange isoleringsfordele, yder PAPIRULD SILKEBORG ApS og PAPIRULD ÅRHUS ApS naturligvis professionel rådgivning, der sikrer dig den rette løsning.Papiruld Silkeborg ApS & Papiruld Århus ApS

Kontaktoplysninger

Skyggevej 40
7441 Bording

E-mail: info@papiruldsilkeborg.dk Telefon: 40118983