CYBERSOUP

Få et smart og intelligent hjem

Det moderne hus | Skrevet af CYBERSOUP d. 22. juni 2021

I dag er flere og flere danskere blevet bevidste om, hvor dejligt det er med alle mulige smarte løsninger i hjemmet i dagligdagen.

Er du i gang med at bygge en ny bolig, eller skal dit gamle hus totalrenoveres? Så kunne det måske være, at du skulle overveje at gøre din bolig til et smart og intelligent hjem med en Zigbee Smart Home løsning.

Hvad er en Zigbee Smart Home-løsning?

Zigbee er en trådløs protokol, der kan forbinde smartenheder såsom lys, stik og låse til et hjemmenetværk. Alle smartprodukter i dit hjem kan altså forbindes i en Zigbee Smart Home-løsning. Det er derfor det perfekte system, når du ønsker at kontrollere dine Smart Home-produkter på bedste vis.

Du kan styre alle dine smartprodukter ved hjælp af en fjernbetjening således, at du ikke behøver at rejse dig fra sofaen, hvis du eksempelvis skal tænde for lyset. Du kan også tilslutte dit Zigbee-netværk til en hub, der vil fungere som en slags bro til internettet. Derved kan du styre dit smarte hjem ved hjælp af din mobiltelefon.

Lyder det en smule forvirrende og kompliceret? Så kan du tænke på det som en slags Wi-Fi-netværk, der kun er for dine Smart Home-produkter.

Zigbee fungerer som et mesh-netværk

Zigbee fungerer som et såkaldt mesh-netværk. Et mesh-netværk er et netværk, hvor flere enheder, der er tilknyttet netværket, påtager sig rollen som router eller gentager. Det vil sige, at alle enhederne ikke kun sender signaler tilbage til den oprindelige router.

I stedet gentager de signalerne og videresender dem til de andre enheder i netværket, der er inden for rækkevidde. Netværkets enheder kommunikerer altså med hinanden og samarbejder om at modtage og sende data.

Da der ved hjælp af mesh-netværket er flere routere, kan netværket hele sig selv. Som du ved, så går alt ned, hvis dit Wi-Fi-netværk ikke virker. Men når du har Zigbee-protokoller, lukker de automatisk hullet og heler sig selv så at sige. Det betyder, at alle enhederne fortsat kan fungere så længe, at der er en anden enhed i nærheden. Det er derfor et meget sikkert system.

Hvad er et intelligent hjem?

Et intelligent hjem er det samme som et Smart Home. Uanset hvad du ønsker at kalde det, så handler det om, at du har et hjem, der indeholder flere teknologiske løsninger. Disse løsninger kan automatisk styre nogle ting i dit hjem, der ellers ville kræve en menneskelig handling.

Når du har et intelligent hjem, har du enheder i din bolig, der letter dit daglige liv. Ved hjælp af et intelligent hjem kan du styre al mulig elektronik via en app på din mobil. Du kan eksempelvis sørge for, at lyset bliver tændt automatisk, når du vågner samt, at kaffen er færdigbrygget, når du står op. Du kan også sætte robotstøvsugeren i gang i løbet af dagen, så du kommer hjem til et pænt og rent hjem. Har du forskellige alarmer i boligen, kan disse også give dig besked, hvis der er ubudne gæster eller, hvis røgalarmen er gået i gang. Med Smart Home-belysning får du ydermere hurtigt det perfekte lys via din mobil.customer-logo

Firma Adresse

Nytorv 11, 2.
9000 Aalborg

Nyeste artikler fra CYBERSOUP
Bliv klar til den nye bogføringslov med et regnskabsprogram
CYBERSOUP
Bliv klar til den nye bogføringslov med et regnskabsprogram
Læs artikel
Få et smart og intelligent hjem
CYBERSOUP
Få et smart og intelligent hjem
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.