CYBERSOUP

Bliv klar til den nye bogføringslov med et regnskabsprogram

Håndværker | Skrevet af CYBERSOUP d. 3. juni 2022

Har du hørt om den nye bogføringslov, som træder i kraft i løbet af den nærmeste tid? I 2021 blev det danske Folketing enige om, at det var tid til ændringer i forbindelse med modernisering af bogføringsloven. I denne artikel fortæller vi lidt om den nye bogføringslov, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du og din virksomhed kan blive klar!

 

Hvad går den nye bogføringslov ud på?

Kort fortalt går den nye bogføringslov ud på, at større dele af bogholderiet skal være digitalt. Hvis du ikke allerede har digitalt bogholderi, bør du derfor være særdeles opmærksom! Der bliver nemlig også igangsat større bøder til virksomheder, som ikke efterkommer den nye bogføringslov.

Formålet med denne modernisering er øget revision og bedre overblik over regnskaberne for at undgå fejl – både for virksomhederne selv, men også i forbindelse med med moms og skat. Digitalt bogholderi har nemlig vist sig at være mere korrekt, idet et mindre antal af fejl typisk opstår.

 

Invester i et digitalt regnskabsprogram

Du tænker måske, at dette er en stor omvæltning – og hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, at digitalisere bogholderiet? Mange mindre virksomheder, som ikke har en decideret regnskabsafdeling, bliver hurtigt intimideret af denne nye bogføringslov – og det med rette!

Det kan være svært at forestille sig denne omstilling, hvis man eksempelvis har en lille håndværksvirksomhed eller noget lignende. Her kan et regnskabsprogram til håndværker dog hjælpe til med at gøre omstillingen nem og enkel.

Der findes nemlig i dag virksomheder, som har udviklet digitale programmer, som kan hjælpe! Det betyder, at der er programmer designet specielt til formål for digitalt bogholderi. Det bliver derfor hurtigt utrolig nemt at håndtere omvæltningen til den nye bogføringslov. Et digitalt regnskabsprogram er et computerprogram, som skaber struktur over alle dine fakturaer, omkostninger, omsætning, skat og bilag. Du behøver derfor ikke selv at holde den økonomiske struktur længere, hvilket hurtigt bliver en fordel.

En anden stor fordel ved et digitalt regnskabsprogram er ligeledes, at du ikke længere behøver at være bange for, om du får betalt den rette skat. Udregningerne bliver simpelthen lavet automatisk i regnskabsprogrammet.

Føler du dig bedre klædt på til, at den nye bogføringslov træder i kraft? Vi håber, at du kan skabe dig kort overblik over situationen ved hjælp af denne artikel – og ikke mindst at du nu ved, hvordan du nemt kan overkomme denne nye bogføringslov.customer-logo

Firma Adresse

Nytorv 11, 2.
9000 Aalborg

Nyeste artikler fra CYBERSOUP
Bliv klar til den nye bogføringslov med et regnskabsprogram
CYBERSOUP
Bliv klar til den nye bogføringslov med et regnskabsprogram
Læs artikel
Få et smart og intelligent hjem
CYBERSOUP
Få et smart og intelligent hjem
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.