Venset A/S

Automatisk vinduesåbner

Materialer inde | Skrevet af Venset A/S d. 2. maj 2006

Innovativ jysk virksomhed skaber arbejdspladser og eksportindtægter ved at udnytte globaliseringen til enkle, billige produkter til hjemmet

Danskerne ønsker stadig mere komfort i hjemmet, så fremtiden vil byde på langt mere automatik i boligerne. Derfor satser VenSet A/S i Skjern mange ressourcer på at blive en innovativ og ledende udbyder af anderledes komfortprodukter til private boliger. Det første, lovende produkt fra VenSet er en elektrisk vinduesåbner, som nu er introduceret i de første danske byggemarkeder og patenteret på verdensplan.


En ny konstruktion, et enkelt design og en ekstraordinær lav pris har gjort vinduesåbneren efterspurgt i flere lande som Tyskland, England og Irland. Den er introduceret i Danmark i løbet af marts i en række af landets byggemarkeder, hvor butiksprisen bliver mellem en tredjedel og fjerdedel af, hvad elektriske vinduesåbnere normalt koster. De eksisterende vinduesåbnere henvender sig til ingeniørfirmaer, projekter og håndværkere, mens VenSets produkt udpræget er designet til gør-det-selv folket.


VenSets vil bevare de kreative og videnstunge ingeniørjobs i Danmark ved at udtænke, konstruere og designe de nye komfortprodukter i Skjern, men udnytte globaliseringen til at få fremstillet produkterne til en lav pris hos virksomheder i Kina, hvorfra de færdige produkter returneres i stort antal i salgsklare detailemballager.

Adm. dir. Jesper Holmgaard, VenSet, om den nye vinduesåbner: ”Vi vil gøre det lige så almindeligt at have elektriske vinduer i huset som i bilen. Jeg regner med at det fremover blive sådan, at man vil blive irriteret, hvis man ikke har elektriske vinduer i huset og skal åbne vinduerne med hånden. Den mest effektive udluftning er at åbne vinduerne og få åbnere i et étfamiliehus har samme funktion som et mekanisk ventilationsanlæg, der er langt dyrere. Den gør det muligt let at lufte ud fra de svært tilgængelige vinduer, men den er kun et af mange produkter, som vi har planer om at udvikle.”


VenSet har allerede en trådløs fjernebetjening på tegnebrættet, fjernbetjeningen kommer med nogle programmerings muligheder, som skal gøre det endnu nemmere at betjene sine vinduer. VenSet’s produkt program er modul baseret og alle fremtidige produkter passer til vinduesåbneren, som er på markedet nu.

Man vil således kunne øge udbyttet af sin elektriske vinduesåbneren i fremtiden uden at skulle udskifte åbneren, men alene ved at købe tilbehør.

Formålet er at gøre VenSet til en betydende udbyder af komfort til hjemmet ligesom søstervirksomheden ConSet A/S på få år er blevet storleverandør af billige hæve/sænkeborde til private og virksomheder i en række lande og har skabt millionomsætning og videnstunge jobs i Skjern.


Bag VenSet A/S står selskabets direktør Jesper Holmgaard, Gert Lassen, Jesper Østergaard og Michael Overgaard, der er tidligere kolleger fra Velux, samt erhvervsmanden Carsten Thygesen og revisor Alex Korsholm Madsen.

Jesper Holmgaard: ”Vi har sikret os at der blandt ejerne er de nødvendige ressourcer til at drive en sådan virksomhed. Det har vi gjort at der i blandt de seks ejere er to produktionsingeniører, to maskiningeniører med erfaring i udvikling og design, revisor Alex Korsholm og Carsten Thygesen, der har erfaring i økonomi og salg. Vi føler os stærke til at løse alle opgaverne og kan gøre meget af det selv.”customer-logo

Firma Adresse

Nygade 63
6900 Skjern

Nyeste artikler fra Venset A/S
Frisk luft med et enkelt tryk
Venset A/S
Frisk luft med et enkelt tryk
Læs artikel
Automatisk vinduesåbner
Venset A/S
Automatisk vinduesåbner
Læs artikel
Frisk luft med et enkelt tryk
Venset A/S
Frisk luft med et enkelt tryk
Læs artikel
VenSet satser på øget boligkomfort
Venset A/S
VenSet satser på øget boligkomfort
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.