Lithos ApS

Uspartlet og frostsikker travertin

Fliser og sten | Skrevet af Lithos ApS d. 29. juni 2010

Nogle typer natursten har så fornemme egenskaber, at de føjer noget enestående til en hvilken som helst arkitektonisk sammenhæng, de placeres i. Sådan er travertin. For eksempel som gulvbelægning i hall og stue, hvor travertinen diskret påkalder sig opmærksomhed uden at tage fokus fra danske møbelklassikere, kunst, tæpper, unika og de øvrige elementer, som bidrager til det samlede, eksklusive udtryk. Travertin har sans for at føre sig inden døre. Den kan også begå sig klassisk og dannet udendørs som den samlende dimension i havemiljøet.


Grafisk helhed
Travertin er livslang forelskelse. Hvis du først har forelsket dig i travertin, så er det for livet. Det specielle farvespil, som travertinen changerer i, smelter sammen til et unikt, samlet udtryk med et fornemt dybdeperspektiv.

Som med enhver natursten er der i travertin ikke to sten, der er helt ens. Alligevel spiller travertin op som en helhed med en ensartethed, som ingen anden natursten kan matche. Hver sten for sig og mange sten i samspil danner en nærmest grafisk helhed, som er enestående, og som ikke kan kopieres med andre materialer. Inviter elegance og skønhed udenfor i din have og indenfor i dit hjem – med ægte, klassisk og frostsikker travertin fra LITHOS natursten.

Godkendt hos Teknologisk Institut

 • som de eneste i Danmark
  Lithos travertin er uspartlet, og naturen har skabt den med huller, som i fem til ti procent af stenene kan gå hele vejen igennem den tre cm tykke sten. Hullerne er ikke en fejl, de er det stik modsatte. De er en del af travertinens personlighed, og som al anden ægte personlighed forandrer de sig ikke. Derfor kan du trygt lægge vores tyrkiske travertin i din danske have uden at behøve bekymre dig, når vinteren kommer buldrende. Det er en rigtig stærk sten, du har liggende derude. Teknologisk Institut har ­testet og dokumenteret de frostsikre egenskaber for os.

  Travertin med høj tålsomhed
  Travertin får sit særlige væsen og unikke udseende fra et virvar af små og store huller og ujævnheder i overfladen. Disse huller og en stor vandoptagelse i selve stenen er årsagen til, at mange typer uspartlet travertin kan volde vanskeligheder i det barske, nordiske vejrlig.

  Travertin er et naturmateriale, og de fysiske love gælder. Vores uspartlede travertin fra Tyrkiet er mindre porøs og derfor mindre vandsugende end andre typer travertin, og der er færre og knap så dybe huller og ujævnheder i overfladen. Det betyder, at risikoen for frostsprængninger er minimal. En smuk travertin med høj tålsomhedsfaktor. Vores garanti træder ind, hvis du alligevel skulle være så uheldig at få problemer med frostskader.

  LITHOS natursten køber travertin hos én eneste leverandør, som kontinuerligt fra Tyrkiet leverer den høje kvalitet, som kan tåle den danske vinter. Andre producenter nærmer sig – måske – samme niveau, men vi tager ingen chancer med den travertin, du skal have glæde af i årtier.

  Usparlet travertin i to farver: Cream og Walnut Travertin
  Hvis du vælger Cream Travertin til din have, køber du ikke blot en bestemt sten i en bestemt farve og med en bestemt overflade. Her vælger du en sten for livet. Den bliver smukkere år for år, men bevarer sin lyse grundtone. Et klart valg af livsstil. Tidløs kvalitet og en smuk og ren opfordring til dine efterkommere… vælg det ukomplicerede, det enkle, det livsglade.


  Cream Travertin er præcis den klassiske, creamfarvede sten, som de fleste af os har beundret mange steder sydpå. Denne smukke sten får sit udtryk gennem den lyse farve og overfladens særlige struktur. En klassisk og stilren belægningssten.

  Walnut Travertin
  Walnut Travertin er til dig, der ønsker et enkelt og klassisk udtryk i dit haveanlæg, men foretrækker en let afdæmpet grundtone. Vores varmt brune travertin er det rigtige valg, hvis du er til de mørkere nuancer, men alligevel ikke ønsker at komme for tæt på gråtonerne eller det helt sorte udtryk.


  Her får du en visuel oplevelse, der afspejler nogle af naturens vidunderlige muligheder. Den tørre Walnut Travertin har et lysbrunt skær, og i våd udgave slår den over i en mørkere nærmest karamelfarvet toneart. Denne natursten fortjener at blive oplevet ’live’. Først hos en af vore forhandlere. Og dernæst hjemme i din drømmehave. • customer-logo

  Firma Adresse

  Bødkervej 12
  7480 Vildbjerg

  Nyeste artikler fra Lithos ApS
  Det første indtryk
  Lithos ApS
  Det første indtryk
  Læs artikel
  Vand i haven
  Lithos ApS
  Vand i haven
  Læs artikel
  Monsoon Black skifer
  Lithos ApS
  Monsoon Black skifer
  Læs artikel
  Monsoon Black skifer som mur og belægning
  Lithos ApS
  Monsoon Black skifer som mur og belægning
  Læs artikel
  LITHOS natursten tager deres ansvar alvorligt
  Lithos ApS
  LITHOS natursten tager deres ansvar alvorligt
  Læs artikel
  Trapper og trin
  Lithos ApS
  Trapper og trin
  Læs artikel
  Smuk cirkelformet terrasse
  Lithos ApS
  Smuk cirkelformet terrasse
  Læs artikel
  Frostsikre skønheder fra Indien
  Lithos ApS
  Frostsikre skønheder fra Indien
  Læs artikel
  Indlæs flere artikler...
  Brochurer
  LITHOS skifer og travertin
  Lithos ApS
  LITHOS Hovedkatalog
  Lithos ApS
  LITHOS nye produkter
  Lithos ApS
  Indlæs flere brochurer...

  Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

  Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

  Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

  Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.