Sami A.

Tag skoven ind i stuen og mærk roen brede sig

Indretning | Skrevet af Sami A. d. 3. januar 2022

Tapeter med mønstre og motiver har altid været en stor og vigtig del i danskernes indretning af hjemmet. De gør et rum personligt og væggene bliver interessante at kigge på. Men designet i tapeter har udviklet sig i takt med de digitale værktøjer. Nu kan du få en såkaldt fotovæg med ét stort billede af f.eks. et idyllisk skovområde.

Et stort billede der fylder hele væggen på en endevæg, giver både en kontrast og en dybde i rummet samtidigt med, at det skaber en stemning, som du selv bestemmer via dit valgte motiv.

Naturmenneskets foretrukne motiv til fotovæggen

En skov er beroligende og ren terapi for den, der har fundet ud af at bruge den som sådan. Med en skov på væggen har du taget skoven med indenfor og i og med at fototapeter, altid bliver fremstillet i knivskarpe udgaver, så er det næsten som at sidde midt i en skov og nyde sin kaffe. Du behøver selvsagt ikke være et udpræget naturmenneske, for at nyde det smukke i en skov.

En fotovæg er umådeligt stemningsskabende og dominerende og det er derfor vigtigt at vælge det rigtige motiv, der passer til dit temperament og dine særlige ønsker. Derfor er der designet smukke skovområder i mange forskellige motiver. Du kan kigge her for inspiration:  https://www.photowall.dk/fototapet/natur/skove-og-skovomrader. F.eks. kan du få et stykke skov med birketræer eller du kan få en mørk og stemningsfuld nåleskov. Eller noget helt tredje. Du kan endda også bruge et billede, du selv har taget.

Indretning af dit rum med en fotovæg

Vælger du en smuk og indbydende skov til dit rum, er det vigtigt, at alle de andre vægge i rummet er neutrale. Ellers bliver dit rum rodet og uoverskueligt, samtidigt med at din fotovæg ikke vil få den primære opmærksomhed på grund af alt det andet, der forstyrrer.

En fotovæg giver en helt anden definition af kunst på væggen. Denne slags kunst vil skabe hele rummet og det er derfor nødvendigt at indrette efter din fotovæg. F.eks. vil pelspuder, naturmaterialer og møbler i råt træ, give en smuk finish til dit rum. Det er derimod lidt malplaceret, at indrette rummet med malede møbler i forskellige farver. Dog vil en smule stål komplimentere din skov på en måde, der falder naturligt.

Opsætning af et fototapet

Er du ikke sikker på at du kan klare opgaven, så få fat i et malerfirma. En maler kan sætte et fototapet op, så det bliver perfekt første gang. Det er nemlig vigtigt, da der kun gives én chance.

Men har du mod på at prøve selv, kan du gå efter denne fremgangsmåde.

Først fylder du alle huller med filler. Derefter går du væggen over med sandpapir, så alle ujævnheder fjernes. Så er selve væggen klar.

Så måler du bredden på det første panel, så du kan tegne en lodret linje at starte ud fra. Husk at bruge vaterpas, så linjen bliver helt lige. Du har nu en lige kant i højre side.

Selve påføringen udføres ved at pensle tapetlim væggen og derefter påføre første panel ved hjælp af din lodrette linje. Påfør fra venstre til højre og afslut med tapetbørsten. Fortsæt til din smukke fotovæg toner frem.Sami A.

Sami Abdel is a Professional Content Marketer. He writes a lot of articles in his carrier. His company provides various types of Digital Marketing services i.e. Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Marketing (SEM), Social Media Optimization (SMO), Web design & development, Link Building, Outreach guest posts, Content Marketing & blogger outreach.

customer-logo

Firma Adresse

955 W. Foster Avenue
60640 Chicago, Il. USA

Nyeste artikler fra Sami A.
Tag skoven ind i stuen og mærk roen brede sig
Sami A.
Tag skoven ind i stuen og mærk roen brede sig
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.