Annonce fra Lavprisolie
Varmepriserne varierer, og når de bevæger sig opad, kan det blive en dyrt. Især for nogle forbrugere kan stigende priser på varmeregningerne ende med at blive en rigtig stor udgift. Desværre kan du ikke selv fastsætte priserne efter eget forgodtbefindende, men der er dog nogle knapper, du kan skrue på, hvis du vil sænke varmeregningen. Er du blandt dem, der har interesse i at holde varmeregningens beløb længst muligt nede? Så får du her nogle tips til, hvad du selv kan gøre for at spare penge på varmen.
Vælg billig fyringsolie
Har du et oliefyr, kan du spare penge på selve den fyringsolie, du køber. Særligt hvis du køber olien online, har du god mulighed for at finde rigtig billig fyringsolie. Gå efter en leverandør, der leverer olien til dig direkte uden en masse omkostningstunge mellemled. Når du selv bestiller og betaler for olien online, slipper du for de omkostninger, der ellers kunne knytte sig til administration af dette. Nogle steder kan du endda opnå rabat, hvis du handler din olie det samme sted flere gange. Det er både billigt og nemt.
Hold radiatorer på samme niveau
Det er naturligvis smart at skrue ned for varmen i din bolig, hvis du vil spare penge på varmeregningen. Mange synes i den forbindelse, at det virker som en smart løsning at skrue ned for radiatorerne i de rum, hvor du sjældent opholder dig, men til gengæld så lade radiatoren køre på fuldt blus i eksempelvis stuen, hvor mange af os godt kan lide at tilbringe meget tid. Men det er rent faktisk ikke den økonomisk set mest smarte måde at varme op på.
I stedet er det en god idé at sætte alle radiatorer på samme niveau i hele boligen. Sådan sikrer du, at radiatorerne samarbejder med hinanden, så ingen af dem skal op i alt for mange omdrejninger for at kunne varme på maksimalt niveau. Sætter du alle radiatorer på samme lave niveau, varmer du op på den økonomisk mest hensigtsmæssige måde.
Isolér din bolig
Er din bolig af ældre dato, er det ikke sikkert, at den lukker helt tæt. Selv små sprækker og revner kan koste dyrt i varme. Men det er der råd for. Og er der tale om døre eller vinduer, der ikke lukker helt tæt, kan du nemt selv tætne med eksempelvis en selvklæbende tætningsliste.
Der kan dog være behov for en større renovering, før din bolig lukker tæt. Det kan for eksempel være nødvendigt at udskifte dine gamle vinduer eller isolere en hul mur. I så fald koster det mere nu og her – til gengæld sparer du penge på varmeregningen i mange år fremover.