Prisguide til indendørs renovering

Boligejer | Skrevet af Kristian d. 24. marts 2022

Har du brug for ekstra plads og vil have sat en væg op, trænger køkkenet til en overhaling, eller skal toilettet udskiftes? Det er dyrt at renovere og bygge til – men hvor dyrt?

I guiden her får du et prisoverslag på nogle af de mest almindelige indendørs renoveringsopgaver. Du får desuden gode råd til, hvordan du sparer mest muligt på projektet.

 

Hvad koster indendørs renovering?

Prisen på renovering varierer meget afhængigt af opgave og omfang. En elektriker har typisk en højere timeløn end en tømrer, og indimellem kræver det desuden flere forskellige håndværkere at færdiggøre et projekt. Det gælder for eksempel udskiftning af køkken, som en tømrer typisk står for, men hvor der suppleres med en vvs’er til installation af hvidevarer.

Nedenfor får du et prisoverslag på nogle af de mest almindelige indendørs renoveringsarbejder:

 

  • Gulvafslibning: 100 – 200 kr. pr. kvadratmeter
  • Opsætning af gipsvæg: 900 – 1.200 kr. pr. kvadratmeter
  • Nyt køkken:000 – 60.000 kr.
  • Udskiftning af toilet:500 – 5.500 kr.
  • Nyt badeværelse: 000 – 50.000 kr. pr. kvadratmeter
  • Opsætning af tapet: 120 – 300 kr. pr. kvadratmeter
  • Hulmursisolering: 100 – 300 kr. pr. kvadratmeter

Sådan sparer du penge på renovering

Renovering betyder i de fleste tilfælde, at den store pung skal op af lommen. Der er dog en del ting, du selv kan gøre, for at spare penge på håndværkerregningen.

 

Indhent flere tilbud

Der er op til flere hundrede kroners forskel på timepriserne blandt de forskellige håndværkerfirmaer. Der kan også være forskellige fremgangsmåder, der betyder forskelligt indkøb af materiale og forskelligt tidsforbrug. Derfor bør du altid indhente tilbud på din renoveringsopgave hos flere firmaer.

Det kan du nemt og hurtigt gøre ved at bruge ditbyg.dk. Her vælger du den ønskede renoveringsopgave, beskriver den, vedhæfter om nødvendigt billeder og indtaster dine kontaktoplysninger. Det tager alt i alt ganske få minutter – og så er det gratis. Efterfølgende får du tilbud på opgaven fra forskellige håndværkerfirmaer, og du kan nemt vælge det bedste tilbud.

 

Brug dit håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget findes stadig. Det kan dog kun bruges på energibesparende tiltag. Overvej, om renoveringsopgaven med fordel kan gøres energibesparende. Det kan både hjælpe på varmeregningen, og så kan du gøre brug af håndværkerfradraget.

Håndværkerfradraget er i 2022 på 12.900 kr. pr. person i husstanden. Det forventes dog afskaffet efter første kvartal af 2022.

 

Indkøb selv materialer

Vil du gerne spare endnu mere, kan du selv gå på jagt efter de gode tilbud på materialer. Håndværkerfirmaerne kigger sjældent på priser, men har et rimelig fast udvalg af materialer, som de kører med. Måske du selv kan finde et billigt toilet på tilbud eller en udstillingsmodel af et køkken? I så fald skal du kun betale håndværkeren for de timer, han reelt er der.

 

Bed håndværkeren om billige alternativer

Håndværkeren er i princippet ligeglad med, hvilket toilet han skal opsætte. Firmaerne udvælger typisk de mest almindelige modeller. Ønsker du at spare penge, kan du spørge efter billigere alternativer. Det gælder også på alle øvrige materialer som f.eks. døre, vinduer og hårde hvidevarer.

 

 



customer-logo

Firma Adresse


Nyeste artikler fra Move Marketing
Prisguide til indendørs renovering
Move Marketing
Prisguide til indendørs renovering
Læs artikel

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.