Lavtox

Impel Bor-patroner imprægnering

Håndværker | Skrevet af Lavtox d. 20. december 2012

Produkt
Patroner indeholdende 100 % dinatrium-octaborat/borsyre som aktivt virkestof. Til forbyggelse og bekæmpelse af råd- og svampeangreb i træværk, og til deponering i svampeinficeret, fugtigt murværk i forbindelse med bekæmpelse af Ægte Hussvamp.


Anvendelse
Impel Bor-imprægnering anvendes i konstruktionens mest udsatte dele, hvor træet er fugtigt, eller hvor der er mulighed for senere periodiske opfugtninger.
Bor-patronen placeres i forborede huller, tættest mulig ved endetræ og samlinger, med indbyrdes afstand på 150-200 mm, hvorefter hullet tilproppes. Er patronen opløst ved en senere inspektion, har træet været udsat for fugtpåvirkning over fibermætningspunktet, og en ny patron kan depoberes om nødvendigt. Bor-patronen kan også anvendes ved efterimprægnering af ældre konstruktioner, f.eks. bjælker indbygget i fugtigt murværk. Murværk sikres på samme måde, hvor patronen sammen med Borcol forhindrer Ægte Hussvamp i at brede sig til nærliggende trækonstruktioner.

Virkemåde
Patronens virkestof opløses af indtrængende eller tilstedeværende fugt (vand) og breder sig enten ved direkte transport med vandet eller diffusion. Herved opnås efterhånden samme koncentration af virkestof i alle opfugtede dele af træet, uanset om det er splint- eller kærneved. Grantræ kan også gennemimprægneres.

Typer
Fremstilles i 8 forskellige størrelser fra 1,25 g til 24,0 g svarende til beskyttelse af træ fra 350 cm3 til 6.000 cm3.

Boracol imprægneringsprodukter
Produkt
Imprægneringsprodukter indeholdende dinatrium-octaborattetrahydrat som aktivt virkestof. Til strygning med pensel (rulle), sprøjtning eller drypning ved forebyggelse/bekæmpelse af skimmel, råd-, svamp- og insektangreb i træværk. Til behandling af svampeinficeret murværk i forbindelse med bekæmpelse af Ægte Hussvamp.

Anvendelse
Anvendes i konstruktionens mest udsatte dele, hvor træet er fugtigt, eller hvor der er mulighed for senere opfugtning. Til f.eks. borehulsvanding inden deponering af Impel Bor-patroner og iøvrigt til grunding af alt træ, der ønskes beskyttet i dybden, dvs. imprægneret.

Virkemåde
Væskernes aktive virkestof diffunderer eller kryber ind i såvel splint- som kerneved – også i grantræ. Virkestoffet føres ind i både tørt, fugtigt og vådt træ og forgifter det for svampene nødvendige vand. Koncentrationen af virkestoffet – hhv. 10,20 og 40 % – sikre en høj beskyttelses-/bekæmpelseseffekt over for trænedbrydende organismer. Af brugermæssige fordele kan nævnes: Ingen lugtgener. Ingen forøget brandrisiko.


Typer
Boracol er imprægneringsmidler og fremstilles med forskellige koncentrationer af virkestof:

 • Boracol 10 Rh
  Desinfektionsmiddel til forbyggende behandling mod skimmel m.m. på træ- og murværk.
 • Boracol 20 og 40
  Mod råd-, svampe- og insektangreb i træværk samt til desinfektion af murværk i forbindelsemed bekæmpelse af Ægte Hussvamp.

  Efterbehandling
  Boracol-behandlet, udvendigt træværk skal efterbehandles med en vandafvisende overfladebeskyttelse. • customer-logo

  Firma Adresse

  Mandal Alle 9A
  5500 Middelfart

  Nyeste artikler fra Lavtox
  Effektivt desinficering af skimmel
  Lavtox
  Effektivt desinficering af skimmel
  Læs artikel
  Boracol special
  Lavtox
  Boracol special
  Læs artikel
  Boracol til bekæmpelse af insekter
  Lavtox
  Boracol til bekæmpelse af insekter
  Læs artikel
  Impel Bor-patroner imprægnering
  Lavtox
  Impel Bor-patroner imprægnering
  Læs artikel
  Desinfektionsmiddel til træ- og murværk
  Lavtox
  Desinfektionsmiddel til træ- og murværk
  Læs artikel
  Ofte stillede spørgsmål
  Lavtox
  Ofte stillede spørgsmål
  Læs artikel
  Er bor giftig?
  Lavtox
  Er bor giftig?
  Læs artikel
  Forebyggelse…
  Lavtox
  Forebyggelse…
  Læs artikel
  Indlæs flere artikler...

  Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

  Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

  Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

  Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.