Hvorfor skal jeg tegne en ejerskifteforsikring?

Andels & ejerforeninger | Skrevet af Mette Jensen d. 22. december 2017

En ejerskifteforsikring er en frivillig forsikring, som kan tegnes i forbindelse med en bolighandel. Forsikringen kan komme såvel køber som sælger til gode, men mange fravælger den, da den som bekendt ikke er lovpligtig. Fravælgelsen kan få store konsekvenser for både køber og sælger, da parterne selv skal dække skjulte fejl og mangler, hvis der ikke er blevet indgået en forsikringsaftale.

Er du i tvivl om, hvorfor du skal tegne en ejerskifteforsikring, så er du havnet på den rigtige side, da du her kan få stillet din tvivl. Læs om de mange fordele, før du træffer en beslutning.

Frigørelse fra det 10-årige sælgeransvar

En af de største – hvis ikke den største – fordel er, at du som sælger kan frigøre dig fra det 10-årige sælgeransvar, hvis du tegner en ejerskifteforsikring. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis du forud for kontraktindgåelsen fremlægger en gyldig el-rapport og en tilstandsrapport. Ydermere er du forpligtet til at informere køber om, at dit mangelansvar bortfalder. Derudover skal du give tilsagn om, at du betaler halvdelen af forsikringspræmien.

Opfylder du alle ovenstående krav, og har du tegnet en ejerskifteforsikring, så kan du ikke gøres ansvarlig for fejl og mangler. Du kan dermed sælge din bolig med god samvittighed uden at bekymre dig om fremtiden.

Opdages der fejl og mangler ved boligen, så går forsikringen ind og dækker udgifterne. Det gælder for alle skader, som køber ikke kendte til på forhånd.

Ingen hæftelse for skjulte skader

Den næste fordel vækker stor glæde hos både køber og sælger. Når man tegner en ejerskifteforsikring, slipper man nemlig for at hæfte for skjulte skader. Du kan som køber være sikker på, at skaderne bliver udbedret, da du ikke er afhængig af sælgers økonomi. Det er med andre ord ikke afgørende, om sælger har råd til at udbedre skaderne eller ej. Den del klarer forsikringen nemlig.

Det er værd at nævne, at fejl og mangler som er omtalt i enten tilstandsrapporten eller el-rapporten ikke dækkes af forsikringen. Du kan kun få dækket udgifter til skader, som du ikke har haft et forudgående kendskab til. Sørg derfor for at læse de udarbejdede rapporter grundigt igennem, før du foretager dig yderligere.

De fleste skjulte skader dækker over kosmetiske fejl eller mangler, men du kan være uheldig at støde på store skjulte skader, som koster mange penge at udbedre. Får du svedige håndflader bare ved tanken om dyre skader, så tegn en forsikring.

Er forsikringen pengene værd?

Svaret afhænger selvfølgelig af, hvem du spørger, da ikke alle bolighandlende danskere finder det nødvendigt at tegne en ejerskifteforsikring. Uanset om du hælder mest til ja eller nej, så bør du tale med en forsikringsrådgiver, som du stoler på. Det er nemlig alfa omega, at du får den rette rådgivning, når du skal købe eller sælge en bolig.

De fleste rådgivere vil svare, at det altid kan betale sig at være forsikret, uanset om vi taler om indboforsikringer, bilforsikringer eller ejerskifteforsikringer. Alle disse forsikringer er nemlig med til at skabe tryghed i hverdagen, og netop tryghed er som bekendt det dyrebareste, vi har.

Når du skal vælge forsikring, skal du tage højde for, at der kan være store forskelle i pris og dækning fra tilbud til tilbud. Din fornemmeste opgave er at finde en forsikring, som dækker bedst, når uheldet er ude. Den dyreste forsikring er ikke nødvendigvis den bedste, hvorfor det er klogt at indhente flere tilbud.

Hvis du vil vide mere om tilstandsrapporter så læs mere her. Indhent et tilbud, gennemlæs betingelserne og vurdér, om tilbuddet lever op til dine forventninger. Det er ganske tilladt at stille mange og strenge krav til sit forsikringsselskab, så du behøver ikke at takke ja til det første tilbud, du får tilsendt.customer-logo

Firma Adresse

Vestergade 19B
8000 Aarhus C

Nyeste artikler fra Mette Jensen
Skal du indrette ny butik? Læs mere her.
Mette Jensen
Skal du indrette ny butik? Læs mere her.
Læs artikel
Det bør du vide, når du starter dit eget firma
Mette Jensen
Det bør du vide, når du starter dit eget firma
Læs artikel
Tre grunde til at lave lejekontrakter online
Mette Jensen
Tre grunde til at lave lejekontrakter online
Læs artikel
3 tips til en personlig og ryddelig bolig
Mette Jensen
3 tips til en personlig og ryddelig bolig
Læs artikel
Sådan indretter du entre og badeværelse
Mette Jensen
Sådan indretter du entre og badeværelse
Læs artikel
Sådan kan du spare penge på din varmeregning
Mette Jensen
Sådan kan du spare penge på din varmeregning
Læs artikel
Råd til ejendomsadministration og flytning
Mette Jensen
Råd til ejendomsadministration og flytning
Læs artikel
3 tips til at skabe en hjemlig spisestue
Mette Jensen
3 tips til at skabe en hjemlig spisestue
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.