Dansk byggestandard kontra spansk byggestandard

Håndværker | Skrevet af Sponsoreret indhold d. 17. februar 2020

I Danmark bygger vi stabilt og solidt. Vi sørger for, at vores ejendomme er sunde og velisolerede. Det har vores lange stolte håndværkertraditioner lært os, og så spiller vores nordiske klima bestemt også ind.

I Spanien er både byggetraditioner og klima markant anderledes, end det er herhjemme. Dernede er vejret altid mildt og venligt, og så er det jo slet ikke nødvendigt at bygge så omhyggeligt og tæt, som vi er nødt til at gøre det herhjemme i Danmark.

Isolering er heller ikke noget, de behøver at spekulere på i Spanien.

Danske huse er nødt til at være tætte og isolerede

I dag er der ingen, der bygger huse i Danmark, som ikke er solide, tætte og velisolerede. Det var der ikke så meget fokus på før i tiden, men i dag er det noget af det vigtigste.

Nye huse bliver naturligvis bygget efter alle de moderne standarder og ny viden. Det er vigtigt både for økonomien, miljøet og indeklimaet, at de seneste byggestandarder og –regler bliver fulgt.

Når det kommer til ældre og gamle huse, så er der flere måder, de kan efterisoleres på. Særligt tage og lofter er der fokus på, for der kan der spares meget, hvis der bliver isoleret ordentligt. Der er også mange huse, der får lavet en grundig hulmursisolering og andre former for forbedringer.

Hulmursisolering er den mest populære efterisolering, da den kan tjene sig hjem i løbet af et par år. Se mere hos Byggeexpert.dk, hvordan sådan en effektiv hulmursisolering isolering skal foretages.

Dansk og spansk byggestandard

Der er i det hele taget markante forskelle på dansk og spansk byggestandard. I Danmark ses der generelt en stor grundighed og en håndværksmæssig høj standard. Det kan man naturligvis også finde i Spanien, men det generelle billede er, at der ofte er en større grad af skødesløshed, når det kommer til byggeri.

En stor del af forklaringen på det skal nok dels findes i traditioner, uddannelsesniveau og klimaet.

I Danmark har vi vådt eller fugtigt vejr det meste af året. Vi har frost om vinteren, og vi kan have heftige storme. Det er vores huse nødt til at kunne holde til. Derfor har man igennem historien måttet lære at bekæmpe klimaets luner for at kunne bevare vores huse.

Køb en bolig i Spanien

Der er mange danskere, der køber en bolig i Spanien. Det er der flere grunde til. Der er meget positivt at sige om Spanien. Først og fremmest trækker det lune og venlige klima, dels er lokalbefolkningen meget venlig og imødekommende og endelig er stemningen helt anderledes afslappet, end den er herhjemme.

Særligt i Sydspanien er der mange fra Skandinavien, der har købt en bolig. Det kan være som en permanent bolig, eller det kan være som en feriebolig. Der findes derfor flere dansktalende ejendomsmæglere på de kanter. Se for eksempel, hvad Bolig-sydspanien.dk har af gode tilbud på ejendomme i det sydspanske.

Hav en bolig både i Danmark og i Spanien

Hvis du gerne vil have det bedste af to verdener, så kan du jo indrette dig, så du både har en bolig i Danmark og en i Sydspanien. Den kombination er der mange, der holder meget af. Så kan du opholde dig nogenlunde lige meget begge steder og nyde det særlige, som de to lande har at byde på.

Som en ekstra lille bonus ved at indrette dig på den måde kan du vælge at leje den bolig ud, som du ikke bor i, mens du opholder dig i den anden. På den måde, kan du komme til næsten at sidde huslejefrit, og dermed bliver det ikke dyrt for dig at have to boliger.

Det kan faktisk blive en rigtig god fidus – både personligt, helbredsmæssigt og økonomisk. Du kan jo begynde ved at kontakte en lokal dansktalende ejendomsmægler ned i Sydspanien og få noget information om de praktiske omstændigheder. Siden kan det måske blive til en aftale om at komme ned at se på nogle konkrete boliger. Hvem ved, hvad det kan udvikle sig til.

Det er i hvert fald en genial måde at indrette sig på for mange danskere. Måske bliver du en af de næste lykkelige udvandrere – eller måske bare husejere. Risikoen for, at du kommer til at fortryde det, er til at overse, for så kan du jo bare sælge boligen igen.

 customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:
Nyeste artikler fra Sponsoreret indhold
Sådan vælger du de helt rigtige gardiner
Sponsoreret indhold
Sådan vælger du de helt rigtige gardiner
Læs artikel
Sådan undgår du unødvendige boligudgifter
Sponsoreret indhold
Sådan undgår du unødvendige boligudgifter
Læs artikel
Gør indendørsmalingen til et familieprojekt
Sponsoreret indhold
Gør indendørsmalingen til et familieprojekt
Læs artikel
Sådan vælger du det helt rigtige sofabord
Sponsoreret indhold
Sådan vælger du det helt rigtige sofabord
Læs artikel
Skab det lækreste hjerterum i hjemmet
Sponsoreret indhold
Skab det lækreste hjerterum i hjemmet
Læs artikel
Skab et sundt indeklima og bliv grønnere
Sponsoreret indhold
Skab et sundt indeklima og bliv grønnere
Læs artikel
Sådan gør du din elregning mindre
Sponsoreret indhold
Sådan gør du din elregning mindre
Læs artikel
Er det på tide, at du får tjekket dine rørledninger?
Sponsoreret indhold
Er det på tide, at du får tjekket dine rørledninger?
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.