I Danmark har bybilledet, over en lang periode, været fyldt af et store byggeprojekter, og særligt i storbyerne har der været en markant stigning i byggeaktiviteter. En stor andel af de nye projektbyggerier er forbeholdt unge og studerende og har karakteristiske træk som færre kvadratmeter til lavere priser. Ungdomsboligerne, som primært bliver bygget omkring de større byer, forsøger at imødekomme den store efterspørgsel på boliger til de studerende. Du kan se ledige ungdomsboliger i Danmark, ved at følge linket.
Kollegie eller bofællesskab
Hvis du står og overvejer om du skal bo i kollegie eller bofællesskab skal du overveje hvilken af de forskellige boformer, som passer bedst til dig og din personlighed.
Før i tiden karakteriserede man kollegier som en sociale boligformer, hvor fællesskab og sociale aktiviteter var nøgleord. Mange kollegier passer stadig til beskrivelsen og har ofte både fælles køkken og badeværelse. Disse typer af kollegier er perfekte til dig der flytter til en ny by og gerne vil lære nye mennesker at kende. Det er dog også muligt at finde kollegier eller ungdomsboliger, kun forbeholdt studerende, som er private lejligheder på få kvadratmeter for få penge.
Bofællesskabet er en mellemting mellem et kollegie og egen lejlighed. I et bofællesskab bor I en lille gruppe mennesker sammen. Det kan være i et hus eller en stor lejlighed. Det kan være med venner og bekendte eller helt nye mennesker, som du hurtigt vil få et godt kendskab til. Hvis du er et åbent og socialt menneske, som altid elsker selskab og nogen at snakke med, er et bofællesskabet helt sikkert en god løsning for dig.
Egen lejlighed
Hvis hverken kollegie, ungdomsbolig eller bofællesskab, der lyder som noget for dig, og du allerhelst bare vil have dit privatliv helt for dig selv, så kan egen lejlighed være den bedste løsning for dig. I egen lejlighed kan du selv vælge hvornår du får besøg, du kan selv vælge hvornår opvasken og rengøringen skal tages og du er ene om indretningen af lejligheden.
Bagsiden af medaljen er dog at du er alene om huslejen, og skal du flytte til en af de større studiebyer, kan det hurtigt blive en relativ dyr løsning.
En anden mulighed kan også være at finde en eller to gode venner og flytte i en lidt større lejlighed. På den måde får du både det sociale, nogen at dele husleje og rengøringsopgaver med, og fortsat kan nyde privatlivet.