For langt størstedelen af os, er en ejendomshandel den største investering vi nogensinde kommer til at foretage. Derfor kan netop denne type handler også godt være lidt af kilde til indre uro. ”Hvad nu, hvis jeg har glemt noget?”, ”Hvad nu hvis der sker noget?” Hvad nu hvis og hvad nu hvis. Har du brug for ro i maven, kan du alliere dig med en boligadvokat.
En boligadvokat er en advokat med speciale i ejendomshandel, som kan hjælpe dig trygt igennem et køb eller salg af en ejendom. Boligadvokaten har ingen aktier i dit salg eller dit køb, og du betaler således ikke nogen procenter af købssum, salgspris eller lignende. Du betaler en fast pris for boligadvokatens ydelser, hvilket kan være enormt godt givet ud, da du ved at anvende en boligadvokat er sikker på, at du ikke ender med ørerne i maskinen pga. paragraffer og jura, som almindelige mennesker ikke kan forstå.
Der er enormt meget jura i fm. bolighandler – og med god grund, da det jo er en stor investering. Men de mange paragraffer, termer og begreber er ikke nødvendigvis lette at hitte rede i, hvorfor det kan være rart at have sig en juridisk vagthund i form af en boligadvokat.
Som udgangspunkt kan en boligadvokat hjælpe dig med alt i fm. dit køb eller salg af bolig. Han må dog ikke forveksles med en ejendomsmægler, da boligadvokaten som udgangspunkt ikke gør noget i forhold til at formidle din bolig (hvis du sælger). Boligadvokatens rolle er derimod at sikre dig juridisk og sørge for, at alt vedrørende kontrakter, købsaftale, skøde og tinglysning osv. foregår fuldstændigt efter bogen, og at du ikke ender med en eller anden version af Sorte Per.
Prisen på en boligadvokat svinger, men typisk ligger deres takst fra 5000-10000 kroner, alt afhængigt af, hvad du konkret skal bruge. Man kan argumentere for, at det er mange penge, men i det store billede (hvis vi f.eks. har at gøre med et huskøb på 3 millioner) er det peanuts.
Boligpriserne i Danmark har desuden nået nye højder, siden vi ramte bunden under finanskrisen i 2008/2009.
Der står ingen steder, at du SKAL bruge en boligadvokat. Det står dig fuldstændigt frit for. Men det er (kan være) en god idé at nyde godt af deres ydelser, da det kan spare dig for meget besvær og papirarbejde, samt give dig den berømte ”ro i maven”.
Hvis du vælger at gå i gang uden boligadvokat, og du alligevel fortryder undervejs, kan du altid underskrive en kontrakt og andre juridiske dokumenter med et advokatforbehold. Det vil sige, at du gør opmærksom på, at din underskrift kun er gyldig hvis din advokat godkender indholdet af aftalen og/eller dokumentet.
Hvis du vælger denne løsning, men ikke har en boligadvokat, så skal du skynde dig at finde en og få sendt dokumenterne afsted, så du ikke forhaler handlen og risikerer at blive forbigået.
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.