Øllebrøds- opskrift og guide til affaldssortering
Det er blevet meget moderne at leve bæredygtigt. Hvis du ikke helt ved, hvor du skal begynde, kan denne liste med miljøvenlige råd måske hjælpe dig til at kickstarte din nye mere bæredygtige hverdag. Rådene er ment som tips og tricks, der kan hjælpe dig med alt fra at huske at få brugt alle madvarerne i køleskabet, sortere affald og købe mere bæredygtigt ind.
Hvis du en dag står inde med noget mad, som du ikke kan nå at spise, så er der løsninger at hente. Det kan være en god idé at finde nogle opskrifter, der retter sig specifikt mod at få brugt det sidste mad på en ny og kreativ måde. Rugbrød bliver eksempelvis hurtigt for gammelt, og derfor kan det være smart at udnytte resterne. Her er en øllebrød opskrift, så de sidste triste skiver rugbrød ikke går spildt.
En god start på en mere bæredygtig hverdag er ikke at købe flere madvarer ind, end du kan nå at spist. Mad når hurtigt at blive for gammelt, når det ligger bagerst i køleskabet, og det ville være ærgerligt at bidrage til madspil. Måske kan det hjælpe dig at lave en ugentlig madplan, så du kan blive bedre til at genbruge de forskellige ingredienser til flere af ugens retter.
Den sidste holdbarhedsdato på de fleste madvarer behøver ikke at blive fulgt til punkt og prikke. De fleste datoer er mest ment som en vejledning eller anbefaling, og derfor kan mange madvarer godt spises, efter den sidste holdbarhedsdato er overskredet. Det handler om at bruge sine sanser, sin sunde fornuft og sin mavefornemmelse, når det gælder at vurdere, om mad er blevet for gammelt.
Det lyder måske banalt, men vi kunne alle godt blive bedre til at sortere vores affald. Der kommer flere og flere genbrugsstationer i hovedstaderne, og de fleste byer har en genbrugsbutik, hvor man kan aflevere tøj og møbler, så andre kan få glæde af det. Men det er også vigtigt at huske at affaldssortere i køkkenerne. Plastik, metal, bioaffald – ja listen er lang, men lidt er også bedre end ingenting.
Genbrugsbutikkerne bugner med alt fra tøj med prismærker i og møbler, der ser yderst velholdte ud. Genbrugsvarer behøver altså ikke at være gamle, slidte og støvede. Tværtimod så er der masser af genbrugsfund, du kan gøre dig, som ligner, at de er helt nye. Det handler blot om at tage sig sin tid inde i butikkerne til at lede hylderne og reolerne grundigt igennem, før du finder dig de bedste fund.
Strandlodsvej 68, 2th.
2300 København
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.