Da vandhanen i køkkenet skulle skiftes ud, faldt familien Topp for en funktionel løsning, der både sparer vand og dermed penge – og gør arbejdet i køkkenet nemmere.
Som sygeplejerske kendte Birgitte Topp til berøringsfri vandhaner fra arbejdsdagen på Vejle Sygehus, som en både hygiejnisk og funktionel løsning i løbet af arbejdsdagen.
Da hun sammen med familien skulle lede efter nyt armatur til køkkenet, dukkede den berøringsfri op derhjemme på computerskærmen.
Vand er blevet dyrt. Derfor søgte vi også efter nye miljøvenlige løsninger, og så dukkede de berøringsfri modeller op. Jeg har egentligt altid tænkt på dem, som gode løsninger på arbejde, i institutioner og lignende steder. Men hvorfor ikke også hjemme hos os selv?
Sammen besluttede Birgitte og Søren Topp sig for at investere i den berøringsfri vandhane Ventura fra Oras. En forholdsvis stor vandhane, som matcher det store, stilrene, enkle køkken, som parret selv tegnede og fik sat op for syv år siden i deres renoverede 1970’er parcelhus i Strib ved Middelfart. Ventura-hanen blev installeret for godt to måneder siden.
Den har fungeret fantastisk. Det er for eksempel meget lettere at åbne for vandet, når man står med hænderne nede i madlavningen. Desuden har vi fået fokus på, hvordan vi bruger vand. Førhen lod vi tit bare vandet løbe. For eksempel mens vi vred karkluden. Nu skyller vi den under vandet, og når vi flytter kluden for at vride den, lukker vandet automatisk, siger Birgitte Topp.
Ligesom hun deler madlavningen derhjemme med Søren, deler de også glæden ved den nye vandhane, der både har en berøringsfri og almindelig åbne-lukke hanefunktion.
Vi bruger den berøringsfri funktion tre ud af fire gange, vi åbner for vandet. Efterhånden som vi får nye vaner ved vasken, tror jeg, vi kommer til at bruge den berøringsfri funktion 90% af tiden.
Både Birgitte og Søren Topp, der er ansat i lampedesignfirmaet Flos, er interesserede i design og boligindretning.
Derfor betød det også noget, at vandhanen på trods af funktionaliteten er elegant og matcher køkkenet, siger Birgitte Topp, der som sygeplejersker heller ikke kan undgå at skæve til hygiejnen.
Jeg er ikke fanatisk med hygiejne, men jeg ved godt, hvor mange bakterier, der kan trives i et køkken, og hvor let de kan overføres. Den risiko minimerer vi med vores valg.
Om parret også har sparet penge på vandregningen, er endnu for tidligt at afgøre. Til gengæld ved Birgitte Topp allerede, hvad der står på ønskelisten til fremtidige renoveringsprojekter i huset:
Jeg vil gerne have en berøringsfri sæbedispenser, og så vil det være rart med berøringsfri vandhaner på badeværelserne.