Tilstandsrapport og energimærkning

Boligejer | Skrevet af d. 3. september 2009

Hvad er en tilstandsrapport? En tilstandsrapport er en skadesrapport, der beskriver en ejendoms tilstand. Rapporten bliver udarbejdet af en bygningssagkyndig, som er beskikket af Erhvervs- og selskabsstyrelsen. Den bygningssagkyndig foretager en visuel gennemgang af boligen og registrerer derved synlige skader eller forhold der kan udvikle sig til skader.


Hvorfor skal jeg bestille en tilstandsrapport? I modsætning til et energimærke er tilstandsrapporten ikke lovpligtig, men derimod en rigtig god ide. Ved at fremvise en tilstandsrapport og et tilbud på en ejerskifteforsikring til køber, fritages du som sælger for det normale 20-årige sælgeransvar, sælger ellers har ved en hushandel.

Derudover giver en tilstandsrapport køber et grundigt indblik i boligens tilstand. Køber kan derved få et fingerpeg om, hvilke steder der eventuelt skal repareres i boligen eller hvor boligens tilstand kan forbedres.


Hvad indeholder en tilstandsrapport ikke? Der er flere ting man skal være opmærksom på når man bestiller en tilstandsrapport. Først og fremmest er en tilstandsrapport ingen garantierklæring. Tilstandsrapporten udbejdes af en uvildig og beskikket bygningssagkyndig, og det er dennes vurdering, der er gældende, og ikke en dialog mellem sælger og den bygningssagkyndige. Gennemgangen er kun visuel, hvilket vil sige, at den bygningssagkyndige naturligvis ikke er ansvarlig for at afdække skjulte fejl og mangler. Desuden foretages der ikke kontrol af installationernes funktionsdygtighed eller æstetiske forhold.

Alle bygningssagkyndige hos Boligeftersyn.dk er beskikket af Erhvervs- og byggestyrelsen til at udarbejde tilstandsrapporter under hussynsordningen. Konsulenterne/firmaet er endvidere godkendt af Energistyrelsen til udarbejdelse af energimærker.customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.