Støj i radiatorer kan forekomme som følge af for kraftig vandcirkulation. I den situation kan man forsøge at regulere vandmængden på cirkulationspumpen.
En anden type støj kan fremkomme ved, at et rør er i klemme, således at det under ekspansion kommer i spænd. Denne støj kan være vanskelig at afhjælpe og vil i de fleste tilfælde kræve assistance af faglærte vvs-håndværkere.
Endelig kan radiatoren ‘risle’, fordi der ikke er vand nok på anlægget.
Mangel på vand i anlægget kan ses på ‘vandsøjlemåleren’, der er indbygget i kedlen eller på tilslutningen til trykekspansionsbeholderen.
Hvis der mangler vand, vælger man den radiator i huset, hvor luftskruen sidder højest over jorden.
Man åbner for luftskruen, mens cirkulationspumpen kører. Når der sprøjter vand ud af luftskruen, lukker man igen. En fast tildrejning med fingrene er nok. Man behøver ikke bruge tang. Så går man til fyret og fylder ekstra vand på.
Vandet påfyldes med en slange med omløbermøtrik, der skrues fast på en påfyldningshane på kedlen og på en vandhane. Hvis det er muligt, skal man helst vælge en varmtvandshane, så kedlen ikke udsættes for store temperaturforskelle ved påfyldningen.
Før slangen skrues på kedlen, fyldes den med vand for at lukke så lidt luft ind i varmeanlægget som muligt. Vand skal kun påfyldes til det tryk, der er beregnet for anlægget og som kan ses på vandsøjleviseren. Operationen gentages et par gange, til de sidste luftbobler er lukket ud af systemet.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.