Sådan bliver du maskinfører

Håndværker | Skrevet af Sponsoreret indhold d. 17. april 2020

Der er mange penge på spil, når entreprenørvirksomhederne investerer i de store og avancerede entreprenørmaskiner. De har brug for kompetente og dygtige maskinførere, der ved, hvordan den nyeste teknologi fungerer og som kan varetage de stadig mere komplekse gravearbejder. Virksomhederne lægger også vægt på, at maskinførerne har viden om brændstoføkonomi og kan undgå fordyrende graveskader på ledninger og kabler under arbejdet. Hvis det lige er dig at håndtere store maskiner med avanceret teknologi, så tag et kig med herunder, hvor vi forklarer, hvordan du bliver maskinfører.

Uddannelsens indhold

Under uddannelsen kommer du gennem mange interessante fag og emner, der målretter din viden mod arbejdet med store entreprenørmaskiner. Det er for eksempel fag som økonomikørsel, graveteknik, vedligeholdelse af entreprenørmaskiner, sikkerhed, arbejdsmiljø, kommunikation, 3D maskintegning. Derudover vil der blive undervist i:

  • Brancheindsigt
  • Arbejde med kabler og ledninger ved hjælp af mindre maskiner
  • Små anlægsopgaver udført med blandt andet rendegraver
  • Større anlægsopgaver
  • Kvalitetssikring
  • Planlægning
  • Anvendelse af specialudstyr
  • Kendskab til certifikater

Uddannelsen til maskinfører er opbygget på en måde, så du deltager skiftevis i kurser på skolen og arbejder på den virksomhed, som du har indgået en uddannelseskontrakt med. Når du afslutter uddannelsen skal du udarbejde et projekt.

Uddannelsens varighed

Det tager to år at blive maskinfører. Af de to år foregår de 26 uger på skolebænken. De AMU-kurser, som uddannelsen er opbygget af, fordeler sig over ni skoleophold. Hvert ophold kan vare fra to til fire uger. Som før skrevet er skoleopholdene afbrudt af praktik i virksomheden. Har du allerede gennemført et eller flere af AMU-kurserne eller har en erfaring fra branchen, der giver dig de fornødne kompetencer, kan du springe kurset over og reducere uddannelsens varighed.

Adgangskrav

For at bliver optaget på uddannelsen til maskinfører er det et krav, at du er fyldt atten år og har ansættelse i en virksomhed, der kan godkendes som praktikvirksomhed. Du skal også have overstået din prøvetid og have indgået en uddannelsesaftale med den pågældende virksomhed.
Læs eventuelt mere om adgangskrav og praktikplads på Workgreen.dk

 

AMU-uddannelse

Maskinføreruddannelsen er det man kalder for en AMU-uddannelse. Det står for arbejdsmarkedsuddannelse. Det dækker over uddannelser, der især er rettet mod faglærte og ufaglærte. Den består af både teoretiske fag og praktiske fag. Uddannelsen kan både foregå som en fuldtidsuddannelse og en deltidsuddannelse. Den kan stykkes sammen af de korterevarende kurser, som kan tages enkeltvis eller sammensættes efter behov, så man kan varetage et job ved siden af uddannelsen. AMU-kurserne er det man kalder kompetencegivende og kan i nogle tilfælde give merit til en erhvervsuddannelse. Man opnår et uddannelsesbevis til de enkelte kurser, når man har gennemført det.

Betalingsvilkår under en AMU-uddannelse

Der kræves en betaling for at deltage på AMU-kurser. Hvis din højeste uddannelse er en erhvervsuddannelse, er der en egenbetaling på 126 kroner og op til 188 kroner per kursusdag. Du skal henvende dig på uddannelsesstedet for at få oplyst den præcise pris. Hvis du har en uddannelse, der er videregående, skal du betale fuld pris. Igen må du henvende dig hos det uddannelsessted, som udbyder det specifikke kursus.

Kan man få tilskud?

Der er ingen restriktioner for hvem, der kan tage AMU-kurser, men der er regler for hvem, der kan få en såkaldt løntabsgodtgørelse også kaldet VEU-godtgørelse. Hvis du tager kurset i arbejdstiden, kan du få godtgørelsen, hvis du ikke har en uddannelse på højere niveau end en erhvervsuddannelse. Er du faglært eller ikke-faglært og har undervisning i arbejdstiden, kan du altså søge om at få en VEU-godtgørelse, der svarer til dagpengesatsen. I 2020 får man 4405 kroner om ugen i VEU-godtgørelse. Hvis du er berettiget til at få godtgørelse, kan du i tillæg søge om befordring. Er du berettiget til befordring, kan du også søge om tilskud til kost samt logi.

 

 

 

 

 customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:
Nyeste artikler fra Sponsoreret indhold
Hvordan isolerer du loftet bedst?
Sponsoreret indhold
Hvordan isolerer du loftet bedst?
Læs artikel
Vær altid forberedt
Sponsoreret indhold
Vær altid forberedt
Læs artikel
Tre fordele ved at bo i Nordjylland
Sponsoreret indhold
Tre fordele ved at bo i Nordjylland
Læs artikel
Skal du sælge din bolig? Her får du 3 gode råd
Sponsoreret indhold
Skal du sælge din bolig? Her får du 3 gode råd
Læs artikel
Sådan kan soveværelset gøres mere æstetisk
Sponsoreret indhold
Sådan kan soveværelset gøres mere æstetisk
Læs artikel
Sådan giver du din stue et nyt look
Sponsoreret indhold
Sådan giver du din stue et nyt look
Læs artikel
Spar penge og køb en luft til vand varmepumpe
Sponsoreret indhold
Spar penge og køb en luft til vand varmepumpe
Læs artikel
Bar i eget hjem – 3 gode råd
Sponsoreret indhold
Bar i eget hjem – 3 gode råd
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.