Krydderurter er næsten uundværlige
Noget af det bedste ved krydderurter er det herlige ved at kunne plukke løs af de herlige urter og nyde duften af dem, og i madlavningen er de næsten uundværlige, for øjet er de også en fryd med de mange flotte blomster eller frøstande.
I de senere år er det blevet mere almindeligt at bruge mange forskellige slags krydderurter, hvor det før blot var persille, purløg, dild og karse der udgjorde det sunde grønne drys, er der i dag et meget større udvalg at vælge imellem – og mange af dem kan du selv så.
Så dine egne krydderurter
Mange krydderurter kan så direkte på voksestedet i april-maj måned, man skal bare vente til frosten er gået af jorden, mange sorter kan med fordel sås inde allerede fra slutningen af februar. Det gælder f.eks. varmekrævende planter som basilikum og rosmarin.
Ved såning er det vigtigt, at benytte den rigtige såjord. Man kan ikke bruge den almindelige blomstermuld da den vil være alt for hård ved de små spirer. Såjorden kan være spiremuld, der er renset for svampe og bakterier og ikke indeholder næring, der kan evt. blandes lidt sand i, man kan evt. plante de små planter i tørvepotter der beskytter de små fine rødder, frøet dækkes kun ganske let eller slet ikke, men trykkes fast i spiremulden.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.