Prisvindende Mini-CO2 typehus

Elementhuse | Skrevet af d. 9. december 2014

Man behøver ikke flytte ud i skoven og leve af bær og kildevand for at passe godt på miljøet.

Benée Huses nye typehus er skandinavisk, lys og enkel arkitektur pakket omhyggeligt ind i bæredygtige løsninger til glæde for både mennesker og miljø.

Benée Huse vandt Realdanias konkurrence om, at opføre et Mini-CO2 typehus – et salgbart hus, der trækker på erfaringer fra 5 eksperimenterende huse. Alle husene er opført med fokus på CO2 besparelse i opførelse af huset.


Benée Huses nye Mini-CO2 typehus sparer miljøet for ca. 40 % CO2 i forhold til traditionelt byggeri set i forhold til hele husets levetid.

Huset er udviklet i samarbejde med arkitektfirmaet Luplau & Poulsen, LOOP Architects og EKOLAB, og resultatet blev en lang række ambitiøse løsninger:

 • Taget er belagt med Derbigum Olivine, der optager CO2
 • Ydervægge er opført i Massive energi+ blokke fra YTONG, og delvis let beklædning med KEBONY
 • Husets lys styres af Zense Home
 • Et sundt og behageligt indeklima sikres med Inventilate, der ventilerer huset

  Den første glade familie er allerede flyttet ind i deres Mini-CO2 typehus i Nyborg, der blev solgt som det første ud af de 6 huse der deltog i konkurrencen. • customer-logo

  Firma Adresse


  Kontaktoplysninger

  E-mail: Telefon: Hjemmeside:

  Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

  Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

  Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

  Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

  Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.