ICOPAL introducerer en 2-lags, selvklæbende tagpapløsning til håndværkere og gør det selv-folk, som ikke ønsker at bruge gasbrænder. Løsningen kan anvendes på alle tage, men anbefales især til mindre opgaver såsom carporte, cykelskure, kolonihavehuse eller på tilbygninger til sommerhuse.
Prismæssigt attraktivt
Tømrermester Jesper Hjelmer Jørgensen fra tømrer og snedkerfirmaet Elbert A/S i Odense har taget ICOPALs nye selvklæbende tagpapløsning til sig.
”Man er vel altid en smule tøvende overfor nye måder at gøre tingene på, men efter at vi har lagt ICOPAL Selvklæber på et kombineret skur og carport hos en kunde, er jeg ikke i tvivl om, at det er en løsning, vi kommer til at bruge fremover,” siger han og fortsætter:
”Selvklæber er et gennemtænkt koncept, som indeholder alt, hvad man skal bruge for at kunne levere et professionelt resultat. Det er nemt at arbejde med og attraktivt rent prismæssigt.”

Jesper Hjelmer Jørgensen pointerer ligeledes, at det er vigtigt for ham, at Selvklæber er en 2-lagsløsning, da en tagpapløsning til et fladt eller næsten fladt tag skal være ekstra robust, så der ikke opstår utætheder og dermed følgeskader.
Tagpap kan svejses eller klæbes
Torben Nielsen, produkt- og afdelingschef i ICOPAL, glæder sig over, at ICOPAL nu kan tilbyde sine kunder valget mellem en tagpapløsning, der svejses fast, og en selvklæbende løsning. Han pointerer, at førstnævnte kun bør monteres af en faguddannet tagdækker, som kan stå inde for kvaliteten og samtidig sikre, at myndighedernes strenge sikkerhedskrav bliver overholdt.
”Der er en reel risiko for, at man uforvarende kommer til at antænde støv eller lignende, som måske ikke umiddelbart begynder at brænde, men som ligger og ulmer. For så pludselig at bryde i brand et stykke tid efter, man er færdig med at svejse tagpaptaget. Den risiko undgår man fuldstændig, hvis man anvender selvklæbende tagpap,” siger han.
Gør det selv-mulighed
Ifølge Torben Nielsen har myndighedskravene hidtil stoppet mange håndværkere og privatpersoner, som på egen hånd har ønsket at renovere det flade eller næsten flade tagpaptag på huset fra 60’erne eller 70’erne. Eller som gerne selv ville montere tagpap på den nye carport, cykelskuret, kolonihavehuset eller tilbygningen til sommerhuset.”Med Icopal Selvklæber tilbyder vi en løsning, som ikke kræver svejsning.

Det åbner for, at både håndværkere og – ved mere ukomplicerede opgaver – også helt almindelige mennesker kan montere et tagpaptag,” siger Torben Nielsen. Han tilføjer, at der findes en lang række specialopgaver, hvor selvklæbende tagpap – også for professionelle tagdækkere – er en fordel frem for en svejset tagpapløsning. Et eksempel er tagdækning på en carport, som støder op til et stråtækt hus og hvor der derfor er brandrisiko.
Holdbarheden er i top
Men hvad med holdbarheden: Er en svejset løsning ikke mere holdbar end en selvklæbende løsning? Nej, det er der ikke noget, der tyder på, fastslår Torben Nielsen.
”Udover at produktkvaliteten naturligvis er i top, så er det mest afgørende for holdbarheden, at samlingerne mellem tagpapbanerne er helt tætte. Og det sikrer man præcis lige godt med selvklæbende tagpap og en svejset løsning.”
Torben Nielsen understreger, at man ved krævende opgaver såsom tagdækning af større flader med mange inddækninger, hvor der skal kæles for detaljen, naturligvis skal entrere med en professionel tagdækker.