Icopal A/S

Ny redningssele forbedrer sikkerheden markant

Håndværker | Skrevet af Icopal A/S d. 22. september 2014

PRD – Personal Rescue Device – Redningssele er et nyt produkt fra Icopal. Med en kombineret sele og nedfiringsrygsæk kan en person nu redde sig selv i tilfælde af fald fra f.eks. et tag eller stillads. Den nyudviklede redningssele er nomineret til Byggeriets Miljøpris 2014.
PRD kan redde liv

PRD Redningssele er målrettet professionelle håndværkere, der arbejder på f.eks. tage eller stilladser, hvor der er risiko for faldulykker. Det er en kombineret sele og nedfiringsrygsæk, som indeholder 20 meter line og en spole med bremsemekanisme,

”Jeg er stolt af, at Icopal med dette nye produkt er med til at forbedre sikkerheden, så vi i sidste ende kan bidrage til at redde liv og minimere risikoen for invaliderende skader,” siger Carsten Bisgaard, Director QSE & Logistics i Icopal Danmark.

Byggeriets Miljøpris 2014
Han fortæller, at PRD Redningssele, der allerede har vundet adskillige arbejdsmiljøpriser i Europa, nu også er i opløbet til Byggeriets Miljøpris 2014. Prisudvalget giver følgende skriftlige begrundelse for nomineringen:

”PRD Redningssele bidrager til et bedre arbejdsmiljø, da dens funktion betyder, at personen kan redde sig selv. Dette er særligt en fordel for personer, der færdes alene på taget. I tilfælde af et fald trækkes i udløseren (som på en faldskærm), hvorefter spolen i rygsækken sænker personen forsigtigt til jorden i en kontrolleret nedfiring. Det er let at frigøre sig fra standardselen på jorden, hvilket muliggør en hurtig evakuering fra faldområdet.”

Genial løsning
For Brian Jørgensen, indehaver af Rap Tag i Holbæk, var det indlysende at investere i en PRD Redningssele.
”Som virksomhed går vi meget op i medarbejdernes sikkerhed, og jeg er opmærksom på de risici, der er forbundet med at benytte de gængse redningsseler. Man kan jo rent faktisk dø af det, hvis man hænger i sådan én for længe. Derfor udfylder den nye løsning fra Icopal i den grad et hul i markedet,” siger han og fortsætter:


”Samtidig har jeg en servicemontør ansat, som kører meget alene. Han laver først og fremmest enmandsopgaver med reparationer på bl.a. industritage, og jeg må sige, at jeg har det rigtig godt med, at han nu har en PRD-rygsæk på og kan klare sig selv, hvis det mod forventning skulle gå galt. Det er simpelthen en genial løsning,” siger Brian Jørgensen.

Hjælp til selvhjælp
PRD Redningssele er det nyeste produkt i Icopal Secura Systems, der er et større sortiment af faldsikringsprodukter, udviklet af den engelske virksomhed Latchways. Latchways er europæisk markedsleder inden for design og fremstilling af kabelbaserede faldsikringssystemer, som Icopal i en årrække har været enedistributør af – og interessen for sikkerhedsløsninger er hastigt voksende herhjemme, fortæller Carsten Bisgaard.

”Vi oplever en stigende tendens til, at vores kunder interesserer sig for sikkerhed, og vi forventer også skærpede lovkrav på området. Både de projekterende, de udførende og de større offentlige og private bygningsejere og bygherrer har et medansvar for, at sikkerheden bliver taget alvorligt i forbindelse med drift og vedligehold af deres bygninger,” siger han og fortsætter:

”Med Secura-konceptet gør Icopal sit til at forbedre sikkerheden for vores samarbejdspartnere. En traditionel redningssele bliver man hængende i indtil hjælpen når frem, men hvis der går for lang tid kan det give invaliderende skader eller i værste fald medføre døden på grund af manglende blodomløb. En PRD Redningssele adskiller sig ved ikke at belaste kroppen nær så meget, fordi man straks kan fire sig selv ned til jorden efter et fald,” slutter Carsten BisgaardIcopal A/S

Har du et gammelt tag med bølgetagplader eller skifereternit, som viser ”alderdomstegn”, så er Decra den perfekte løsning. Ud over at være det stærkeste produkt på markedet, er Decra også det letteste. Icopal tilbyder mange forskellige løsninger til klimaskærmen. Fastlock er også et produkt der kan anvendes til udestuer, terrasseoverdækninger og skure.

customer-logo

Firma Adresse

Lyskær 5
2730 Herlev

Nyeste artikler fra Icopal A/S
Sådan får du Icopal glasrækværk
Icopal A/S
Sådan får du Icopal glasrækværk
Læs artikel
Nye vindspærrer til det nordiske klima
Icopal A/S
Nye vindspærrer til det nordiske klima
Læs artikel
Nye tage til nye tider
Icopal A/S
Nye tage til nye tider
Læs artikel
Glasrækværk til havens herligheder
Icopal A/S
Glasrækværk til havens herligheder
Læs artikel
Grønt tag fra første dag
Icopal A/S
Grønt tag fra første dag
Læs artikel
Det intelligente tag helt oppe i skyen
Icopal A/S
Det intelligente tag helt oppe i skyen
Læs artikel
8 nytænkende projekter er nomineret til Icopal Prisen 2015
Icopal A/S
8 nytænkende projekter er nomineret til Icopal Prisen 2015
Læs artikel
Ny ordning skal sikre, at normer og krav til tagpap overholdes
Icopal A/S
Ny ordning skal sikre, at normer og krav til tagpap overholdes
Læs artikel
Indlæs flere artikler...
Brochurer
icopal VilfaTape®
Icopal A/S
ICOPAL@ Krydsfiner
Icopal A/S
ICOPAL Monarfol® Rørgennemføring
Icopal A/S
ICOPAL SYNTAN®
Icopal A/S
FASTLOCK® Uni – Monteringsvejledning
Icopal A/S
ICOPAL®Radonsystemer
Icopal A/S
FASTLOCK® Uni – Inspiration og vejledning
Icopal A/S
Alt om taget – Råd og vejledning om tag
Icopal A/S
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.