Et naturgasgasfyret varmeanlæg består af en kedel, en varmtvandsbeholder og et varmefordelingssystem.
Sådan virker det
Et naturgasgasfyret varmeanlæg består af en kedel, en varmtvandsbeholder og et varmefordelingssystem.
Naturgassen brændes af i et forbrændingskammer, og varmen bruges til at opvarme vandet i centralvarmeanlægget. Det varme vand sendes derefter ud til radiatorerne.
Systemet er oftest 2-strenget: Det ene rør leder det varme vand ud til radiatorerne, og det andet rør leder det afkølede vand tilbage til kedlen, hvor det bliver opvarmet igen.
Så meget kan du spare
Hvis du udskifter et gammelt gasfyr til nyt, kan du ofte spare 10-18 %.
Klimastyring og natsænkning
Naturgaskedlen kan indstilles til at følge udetemperaturen og andre vejrforhold, så den altid producerer varme mest effektivt. Hvis du skal have installeret en ny kedel, så bed vvs-installatøren om en gennemgang af, hvordan du sætter indstillingerne til klimastyring og natsænkning.
Klimastyring
Klimastyring kaldes også vejrkompenseringsstyring. Hos HNG Naturgas Midt-Nord kan du finde en henvisning til, hvordan du indstiller klimastyringen.
Natsænkning
Natsænkning betyder, at anlægget ikke producerer lige så meget varme om natten, som om dagen. Potentialet for besparelser ved natsænkning er mindst i murstenshuse, som tager lang tid at varme op, og størst i lettere byggeri, som eksempelvis træhuse.
Amaliegade 44
1256 København K
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.