Når du skal vælge dine knive

Husholdning | Skrevet af d. 3. februar 2012

Vores egen erfaring i køkkenet siger os, at vi henter overraskende få knive ned fra magnetskinnen. Et par af de udvalgte knive bruges til det meste. I vores tilfælde er det universalkniven og kokkekniven (dog både i santoku-udgaven og den traditionelle). Valget af kniv afhænger af emnet, der skal bearbejdes, men nok så meget af forkærligheden for en bestemt kniv. I perioder kan man foretrække at arbejde næsten udelukkende med én bestemt kniv. Så hjertet har stor indflydelse på vores knivvalg.

De fire
Skal man generelt vejlede om knivsortiment, kan vi tilslutte os den typiske anbefaling, nemlig at man har i al fald fire knive:

  • En brødkniv
  • En kokkekniv – Santoku eller traditionel
  • En urtekniv
  • En universalkniv

    Hvad en brødkniv bruges til, giver sig selv. Men måske er der grund til at nævne, at mange også bruger deres brødkniv til større objekter som kål, græskar, vandmelon.
    Kokkekniven er nok den kniv, det ville være vanskeligst at undvære i et køkken. Den kan nemlig sættes ind på stort set alle områder, hvor der skal snittes, hakkes og skæres. Om man foretrækker en klassisk udformet kokkekniv eller den japanske udgave, santoku’en, er en smagssag.


    Der, hvor en kokkekniv kommer til kort, kan urtekniven tage over, nemlig når det drejer sig om bearbejdning af små emner. Som for eksempel når grønsager skal skrælles eller tourneres – eller når der skal skæres frugt ud.

    Universalkniven kan, som navnet siger, anvendes i de fleste sammenhænge. Kasumi laver en kniv, der har form som en miniatureudgave af en kokkekniv, blot med knækket næse. Kniven har flere navne: japansk pyntekniv, fjerkræsudbener og petty (efter fransk for lille); det siger lidt om knivens mange indsatsområder.

    Og de andre
    Har man fire af de ovennævnte knive, er man dækket godt ind til de allerfleste opgaver. I Kasumis knivserie på ti, er der desuden nogle knive til mere specialiserede formål. Kasumi.dk har således også:

  • En udbenerkniv, der er god at have, hvis du selv står for udskæringen af større mængder kød. Kan også med fordel anvendes til at udbene større stykker fjerkræ eller til at pudse oksefileten af med.
  • Trancherknive, der fås i to længder. De anvendes typisk, når der skal skæres steg eller fjerkræ ud. I kraft af deres form og skarphed er knivene også meget velegnede til at skære tynde skiver af fisk, når der for eksempel skal laves sashimi.


  • customer-logo

    Firma Adresse


    Kontaktoplysninger

    E-mail: Telefon: Hjemmeside:

    Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.