Tæppeland

Løse tæpper

Gulv og tæpper | Skrevet af Tæppeland d. 7. september 2002

Har du har et smukt træ- eller klinkegulv, men synes rummet mangler tæppernes varme og hygge, eller bare et friskt pift, så er tiden inde til at se mere på løse tæpper. Det kan være håndtuftede, rya, Kelim, fladvævede, wilton og ægte håndknyttede tæpper.


Fordelen ved de løse tæpper, udover det flotte dekorative element i rummet, er at løse tæpper giver en bedre akustik fordi lyden ikke slår lige så hårdt, som mod en stor gulvflade belagt med træ- eller klinkegulv.


Håndtuftede tæpper – traditionelle og elegante.
De håndtuftede tæpper har en tæt mellem høj luv, som gør tæpperne kraftige og bløde at gå på. De håndtuftede tæpper fås i et væld af farver og mønstre – og kan anvendes i alle boligens rum, hvad enten man ønsker et roligt og traditionelt tæppe eller rummet skal friskes op med et tæppe i smarte farver.


Rya tæpper – smarte og retro
Rya tæpper har en mellem høj til meget høj luv, som kan være i 100 % uld eller syntetisk materiale – eller begge dele mixed. Tæpperne fås i alle regnbuens farver og med forskellige typer af tråde i luven, som gør rya tæpperne smarte og moderne til alle boligens rum. Samtidig skaber rya tæpperne en lune og hygge med den vamsede og bløde luv, der er lige til at putte tæerne i.

Kelim tæpper – klassisk og moderne.
Kelim tæpper er utroligt anvendelige og kan vendes som man ønsker alt efter humør eller slitage, da begge sider af et kelim tæppe er brugbare. Kelim tæpper er på samme tid klassiske og moderne, med de mange mønstre og farver som ofte passer ind i den skandinaviske stil.


Fladvævede tæpper – stilfulde og praktiske.
Fladvævede tæpper er meget slidstærke og nemme at vedligeholde – praktiske at have liggende under spisebordet og samtidig meget dekorative, også alle andre steder i boligen. Som det fremgår af navnet er der ingen luv på tæpperne, men derimod er tæpperne vævet fladt af stærke tråde. De fladvævede tæpper fås i forskellige farver og i et stort udvalg af smarte mønstre.

Wilton tæpper – elegante og klassiske mønstre.
Wilton tæpper er klassiske tæpper, der på mange måder minder om ægte tæpper. Wilton tæpperne er vævet med forskellige mønstre i luven, som er lavet enten af syntetiske garner eller ren uld – luven er mellem høj og tæt. Wilton tæpperne er elegante og dekorative i alle husets rum.


Ægte tæpper – historiske og unikke.
Ægte tæpper er fremstillet som et unikt kunsthåndværk med tusinde af års traditioner bag sig. De unikke mønstre og farver i det enkelte tæppe, fortæller sin helt egen historie. Ægte tæpper kan ud fra deres særpræg, tit spores tilbage til dets oprindelsessted, da hver landsby væver med forskellige mønstre og farvesammensætninger.
De ægte tæpper fås i mange mønstre og farver og i et stort udvalg af størrelser.

Den daglige rengøring
Det kan aldrig undgås at tæpper bliver snavsede eller der kommer pletter.
Ved den daglige rengøring er det vigtig at støvsuge tæpperne med luven – og skulle der spildes på tæppet, er det en god idé at tørre pletten op hurtigst muligt. Pletter bør altid duppes og ikke gnides, da dette vil gøre pletten værre.
Det er et godt råd at banke de løse tæpper på bagsiden med en tæppebanker, da det hjælper med at holde tæpperne fri for snavs der kan samle sig i tæppet.
Du kan læse mere om at fjerne pletter i artiklen ”væk med pletterne”.customer-logo

Firma Adresse

Tjalfesvej 1
2600 Glostrup

Nyeste artikler fra Tæppeland
Soft Dream Shag fra Ege
Tæppeland
Soft Dream Shag fra Ege
Læs artikel
Unic Tiles – spændende flise til terrassen
Tæppeland
Unic Tiles – spændende flise til terrassen
Læs artikel
Sydlandske look på terrassen
Tæppeland
Sydlandske look på terrassen
Læs artikel
Skøn nålefilt til terrassen
Tæppeland
Skøn nålefilt til terrassen
Læs artikel
Centercourt græstæppe
Tæppeland
Centercourt græstæppe
Læs artikel
Slidstærke udendørstæpper til hyggekrogen
Tæppeland
Slidstærke udendørstæpper til hyggekrogen
Læs artikel
Unikt udendørs væg-til-væg tæppe
Tæppeland
Unikt udendørs væg-til-væg tæppe
Læs artikel
Eg plank med rustik karakter og et eksklusivt look
Tæppeland
Eg plank med rustik karakter og et eksklusivt look
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.