Når man har besluttet sig for at købe et hus, eller gennemføre en større ny-, om- eller tilbygning, så løber man altid en kursrisiko, idet kursen på det realkreditlån, man ønsker, kan risikere at falde, og derfor bliver provenuet af lånet lavere end forventet.
Kurssikring af lånet kan gøres på flere måder. Enten ved at lade lånet udbetale med det samme til den dagsaktuelle kurs, eller ved at indgå en såkaldt kurssikringsaftale, som betyder, at man indgår aftale om at sælge de obligationer, som lånet bygger på til en aftalt kurs på et senere tidspunkt.
Det vil normalt koste et fradrag i kursen, som typisk vil ligge på 0,30-0,35 kurspoint pr. påbegyndt måned. Dvs. et lån, som i dag kan udbetales til kurs 98, f.eks. vil kunne udbetales på en kurskontrakt om 3 måneder til kurs 97,10 (kurs 98,00 – (3 x 0,30)).
Udbetales lånet straks, så begynder man naturligvis også at betale terminsydelser fra næstkommende termin, til gengæld har man fået lånet til en bedre kurs. Men i den periode der går, indtil lånet skal bruges, kan man normalt ikke få en indlånsrente, som er på højde med den rente, som man skal betale på selve lånet. Rentefradraget på lånet gør dog, at denne metode ofte vil være den mest fordelagtige.
Hvad der bedst kan betale sig må bero på en konkret gennemregning i det enkelte tilfælde. En ting er sikkert, det er normalt altid en god ide at kurssikre lånet straks. Man ved altid, hvad man har, men ikke hvad man får. Eller sagt på en anden måde: Man kan aldrig tabe på en kurssikring. Højst gå glip af en gevinst.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.