Køkkenet – husets hjerte

Elementhuse | Skrevet af d. 2. marts 2015

Hjemmets mest centrale rum er køkkenet. Her samles familien, hygger, laver mad og tanker op.

Med tiden har køkkenet udviklet sig fra at være et praktisk rum, hvor madlavningen var det væsentlige, til at være et rum, hvor hele familien samles om meget mere end det at lave mad. Vores værdier har forandret sig, og der lægges i højere grad vægt på, at få det optimale ud af vores tid. Det skal være muligt, at forene praktiske opgaver i køkkenet med kvalitetstid sammen med familien. Det stiller krav til køkkenrummets størrelse, funktionalitet og indretning. Dit nye køkken har Benée Huse også en holdning til.


Optimale arbejdszoner
Du skal have albuerum til arbejdet i dit køkken. Er der for eksempel brug for ekstra afsætningsplads? Kan den der skræller kartofler bedst lide at sidde ned? Ja, så skal der være plads til en stol. Og hvordan er det med belysningen – er der lyst nok, til at du kan se benene i torsken?

Arbejdszonerne i køkkenet skal være lette og indenfor rækkevidde. Der skal tænkes på gode afstandsforhold, friarealer og korte passager imellem de forskellige arbejdsområder. En god placering af køkkenets centrale arbejdszoner giver en ergonomisk og effektiv arbejdsgang, dette kaldes populært for arbejdstrekanten. Det skal være let, at holde køkkenet rent og ryddeligt. Og det hele skal passe til dine og din families arbejdsgange.

Materialevalg, detaljer og personlig stil
Ved indretning af køkkenet skal der tænkes over sammensætning af materialer. Det skal harmonere med husets og din stil.

Hvidevarer, bordplader, vaske og blandingsbatterier vælger du hos køkkenfirmaet. Deres viden er kæmpestor, og den rådgivning, du får, er i top. Det giver dig overblik og sikre, at du træffer de helt rigtige valg.

Afhængigt af gulve, vægge, lofter, hårde hvidevarer, bordplader, fronter på skabe og skuffer og øvrige møbler, kan der skabes vidt forskellige udseende i dit nye køkken. Kunsten er at kombinere disse, så et spændende og harmonisk rum skabes.

En god måde at skabe liv og personlig stil i køkkenet er at lege med sammensætningen af:

 • Bordplade
 • Vægfliser
 • Skabsfronter
 • Typer af skabslåger og greb
 • Vægfarve
 • Køkkengrej

  Husk at de små detaljer har stor betydning for helhedsindtrykket. Få inspiration her: • customer-logo

  Firma Adresse


  Kontaktoplysninger

  E-mail: Telefon: Hjemmeside:

  Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

  Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

  Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

  Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

  Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.