Funkis – En god oplevelse!

Elementhuse | Skrevet af d. 16. maj 2011

Da kommunen udstykkede grunden med drømmebeliggenheden, slog Caspar Jensen og Eva Meyer til med det samme. Drømmen var at være med til at præge deres bolig fra grunden.
”Vi talte om at købe en ældre bolig, men så kunne vi alligevel risikere at skulle renovere, og måske ville værelserne ikke ligge godt placeret. Økonomisk set var det det samme, så vi valgte at bygge selv” fortæller Caspar Jensen.

Parret ville gerne bo tæt på centrum, og det var en unik mulighed, da kommunen udstykkede området med kun én kilometer i fugleflugt til det centrale torv i Køge.
”Nu har vi jo småfolk, så det var også vigtigt; at vi kom til at bo et sted med flere småbørnsfamilier, og dem er der jo mange af i sådanne nybyggede områder”, siger Caspar Jensen.


Parret ønskede noget der var anderledes og markant i arkitekturen, samtidig med at kvaliteten skulle være over, hvad de ellers kunne købe i området. Efter at have undersøgt markedet grundigt faldt valget på Benée Huse, der fik arkitekterne Luplan Poulsen i Århus til at tegne huset.


Høj facade mod syd
”Vi så deres huse og talte med folk, der havde fået bygget huse af dem, og alt i alt havde vi en god fornemmelse i maven” fortæller Caspar Jensen.
På Benée Huses hjemmeside kan du se mange flotte anmeldelser, de har fået fra tidligere kunder.

Efter samtaler og skitser, der blev sendt frem og tilbage mellem parret på Sjælland og bygherren i Jylland, blev resultatet 166 m2 moderne funkishus med en ensidig taghældning. Deres høje facade mod syd har masser af vinduer, og sammen med de 4,5 m til loftet giver det masser af lys og luft i boligen. En skøn og moderne bolig.

”Vi har valgt at have køkken-alrum og stue mod syd. Værelserne ligger til den modsatte side, der har man mindre brug for sollyset og varmen. Huset er bygget op, så der er plads til at være sammen, men med mulighed for at man kan være for sig selv, især når børnene bliver større,” fortæller Caspar Jensen

Da parret skulle finde ud af, hvilken stil de ville have deres nye hus bygget i, var de rundt og se forskellige udstillinger med typehuse.
”Vi er begge vokset op i klassiske 1970’er villaer, og de lignede dem. Vi ville gerne have det anderledes uden de der små vinduer men mere lyse og åbent,” forklarer Caspar Jensen.

En liste med krav – der blev opfyldt
Parret blev i stedet inspireret af funkisstilen og fik en snak med deres entreprenør Benée Huse om, hvordan de ønskede, at huset skulle se ud. Caspar Jensen fortsætter:
”Vi snakkede om, hvor mange værelser der skulle være, og hvor store de skulle være osv. Vi ville blandt andet gerne have en overdækket garage og køkken-alrum mod syd. Vi kom med to lister, én med krav, og én med ting, vi godt kunne tænke os. Efter nogle tilpasninger fik vi det, som vi gerne ville have det”.

Og heldigvis var parret enige om, hvordan de gerne ville have huset udformet, både mht. til stil og værelsernes placering.

”Der var nogle ting indvendig vi lige skulle blive enige om, men generelt gik det fornuftigt Alt i alt var det dog en hård proces, og jeg ville nok ikke gøre det igen med en kone, der er højgravid, men man kan jo ikke planlægge alt,” griner Caspar Jensen og fortsætter:
”Det tager altid mere tid, end man regner med og koster flere penge. Der skal man være forberedt på. Man skal arbejde det godt igennem inden man tager beslutningen om at gøre det.”

Frost på tværs
Men at det ikke er alt, man kan forudse, er parret et levende bevis på:
”Der var frost i jorden for første gang i 15 år, så vi måtte vente med at komme i gang, selvom vi var klar,” fortæller Caspar Jensen.

Parret har også lært at man skal se sig omkring for at få inspiration, og samtidig tage sig tid til at få tegnet drømmehuset.

”Men man kan ikke tænke alt ind, så bare tag nogle beslutninger om, hvor stikkontakterne skal sidde osv.,” råder Caspar Jensen og konkluderer:
”Da vi først kom i gang gik det over al forventning, det tog kun fire måneder, så stod der et hus.”

Boligkonsulent Jesper Benée fra Benée Huse om huset:
Huset er bygget i 2010. ”Det er først og fremmest et meget energirigtigt hus, med jordvarme og en virkelig god isolering. Lovkravet for at være et lavenergiklasse 1 hus er en tæthed på 1,5 liter pr. sekund. Og det her hus har en tæthed på 0,15 l/s, hvilket giver et meget lavt varmeforbrug. Tagkonstruktionen er i beton, hvilket giver mindre fare for råd og en bedre akustik. Der er i det hele taget arbejdet meget med lyden, og vi har opsat et akustikloft, hvilket er nødvendigt, når der er så højt til loftet.

Materiale: Randerstegl, Alexandra-mursten og Velfac-vinduer.
Pris: 2,65 mio. kr. for huset plus diverse på 300.000 kr. Grunden har kostet 900.000 kr.
Byggetid: Lidt over 4 måneder.



customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.