Brasserade er en gammel tradition i de små landsbyer i de franske alper, og det er herfra restauratør Thomas Heering har hentet inspiration til at designe denne enkle og smukke grill.
Grillen er udført i meget høj kvalitet med kraftigt jernkorpus og grillriste i stål. Grillen er forsynet med askeskuffe.
Det anbefales kun at grille magert kød samt frugt og grøntsager på Brasserade grillen, så udvikles der ikke røg under tilberedningen. Fedtholdige madvarer kan derimod godt udvikle en smule røg.
Her er mulighederne de samme som ved en almindelig grill, men Brasserade grillen har den fordel, at alle kan blive siddende ved bordet og samtidig holde øje med deres kød på grillen.
Brasserade grillen kan også anvendes som supplement til den store grill. Med Brasserade grillen på bordet, kan forretten, f.eks. kinarejer, eller grøntsagstilbehøret tilberedes her.
Ligeledes er Brasserade grillen velegnet på børnebordet, da selv ganske små børn kan finde ud af at stege deres egen mad, når grillen står lige foran dem, og de sidder ned.
Brasserade grillen er heller ikke større, end at den kan medbringes på ferie, i sommerhus, på båden, campingpladsen mv.
ADVARSEL: Brug af grillen i små rum er farligt og anbefales ikke, da udvikling af kulilte forekommer.
Optænding
Det anbefales at anvende 2-3 optændingsblokke, som fordeles på den nederste grillrist. Fyld herefter op med trækulsbriketter og tænd op. Læg den øverste grillrist på plads ved hjælp af det medfølgende værktøj. Når briketterne er blevet hvidglødende, er grillen klar.
Da Brasserade grillen står på en skiferplade, er den nem at transportere. Skiferpladen forhindrer samtidig varmen i at gå nedad og beskadige bordet. Grillen kan nemt holde varmen i 3-4 timer.
Rengøring
Læg den varme rist i vand et øjeblik – ingen sæbe – og rens den med en grydesvamp. Smør grillristen ind i olie, så den ikke ruster.
Brasserade grillen rengøres udvendig med en gul/grøn svamp, helst mens den stadig er lun. Hvis grillen efter hyppig brug bliver lidt mat i farven, så giv den lidt sort pejsespray, som fås hos farvehandleren.
Brasserade menu
En Brasserade middag er sund og fedtfattig og utrolig nem at tilberede, da det meste foregår ved bordet.
Få slagteren til at skære mørt, helt afpudset okseinderlår i 3-4 mm tynde skiver. Skær skiverne i så store stykker, at der kan ligge 4 ad gangen på grillen. Drys dem med lidt krydderier. Når skiverne er tynde, kan 4 personer hurtigt få noget på tallerkenerne.
Kalkunkød, lammefilet, kyllingebryst, svinekød, struds, kinarejer m.v. kan tilberedes på samme måde. Kødet kan også sættes på spid med grøntsager og krydderurter som tomat, peberfrugt, courgette, hvidløg, chalotteløg, lime, rosmarin, laurbærblad osv.
Stegetid
Oksekød og lam skal have ca. 1 minut på hver side, mens kalkun og kylling skal grille lidt længere, da det skal gennemsteges uden at blive tørt. Kinarejerne skal grilles på den ene side, til de er rosa, og derefter på den anden side. Når farven indeni er skiftet fra opalhvid til hvid, er de klar.
Tilbehør
Skal det være enkelt, så spis bagte kartofler til og 2-3 slags kolde dressinger, f.eks. hvidløgsmayonnaise, chilidressing og dilddressing, så der er noget for enhver smag. En kølig blandet salat egner sig også godt til.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.