DEVI A/S – Danfoss

Fordelene ved gulvvarme

Gulv, væg & loft | Skrevet af DEVI A/S – Danfoss d. 28. juni 2004

Vi bruger stadig mere keramik og sten til vore gulve. Hårde gulve med klinker eller stenmaterialer giver et smukt og vedligeholdelsesfrit, men også mere koldt gulv.


Uden den rigtige varmekilde risikerer vi at blive plaget af fodkulde i entreen, badeværelset, køkkenet og andre rum med disse gulvmaterialer. Er fødderne først kolde, nedsættes hele vort velvære. Særligt udsatte for at blive syge er børnene, som bruger gulvet som tumleplads.


Fejlagtigt tror mange, at en ekstra radiator løser problemet, men der sker ofte blot det, at varmen stiger op til loft og tag, hvor den går til spilde. Det er dyrt og fødderne er stadig lige kolde. Gulvvarmen sikrer derimod en mere ensartet, behagelig temperatur og er ideel både til øget komfort på badeværelset og når hele huset skal opvarmes. En gulvtemperatur på 24°C giver ca. 20°C i rummet, som de fleste finder behagelig.
Gulvvarmen er ikke en luksus forbeholdt de velhavende i nye huse.


DEVI har udviklet et system , som er let at installere, når man renoverer gamle flise- og betongulve. Ved nybyggeri lægges kablerne direkte ned i gulvcementen, mens de ved renovering kan placeres ovenpå det gamle flise-, terazzo- eller betongulv. Det gamle gulv behøver således ikke at blive brudt op. Mellem kablerne fyldes en specialmørtel og ovenpå lægges fliser, kork, vinyl eller træ.

DEVI har også udviklet gulvvarme til at lægge under eller ovenpå et eksisterende trægulv. Under gulvet spændes kablerne ud på et net mellem bjælkerne, mens de over det eksisterende gulv lægges ned i en brandsikker, fleksibel cement som udgør underlaget for det nye gulv. Med DEVI’s system hæves det nye gulv blot 15-20 millimeter over det gamle. Derved undgås tidskrævende tilretning af trin, døre og fodpaneler.

El-gulvvarme giver en god totaløkonomi. Systemet koster kun det halve af systemer med varmt vand og hele 40 pct. mindre at installere end centralvarme. Kablerne er vedligeholdelsesfrie og så yder DEVI 10 års garanti på deviflex varmekabler. El-gulvvarme kombinerer høj komfort med en fornuftig driftsøkonomi. Når gulvet føles behageligt lunt, oplever vi velbefindende og rumtemperaturen kan ofte sænkes flere grader. Det betyder noget for økonomien. For hver 1°C rumtemperaturen sænkes, spares der 5-6% på varmeregningen.

Med DEVI gulvvarme undgår boligejeren træk, store temperaturforskelle i rummet, allergifremkaldende støv i luften fra varmluftsystemer og grimme, upraktiske radiatorer. Samtidig bliver rengøringen lettere og man får mere gulvplads til rådighed end ved andre systemer.



DEVI A/S – Danfoss

customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Brochurer
Devicell DRY
DEVI A/S – Danfoss
Devireg 233
DEVI A/S – Danfoss
DEVI selvbegrænsende varmekabler
DEVI A/S – Danfoss
Smeltning af sne og is på udearealer
DEVI A/S – Danfoss
Nyt DEVIflexTM varmekabel
DEVI A/S – Danfoss
Devimat (varmemåtter)
DEVI A/S – Danfoss
WEB-HOME (computerstyring)
DEVI A/S – Danfoss
Bekymret for taget – snesmeltning
DEVI A/S – Danfoss
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.