Når beslutningen om den nye olietank er taget, måske i samråd med den lokale servicetekniker, så hjælp ham med at huske på følgende.
Alle tankvogne er udstyret med 60 meter rulleslange, hvilket betyder, at når chaufføren holder så tæt som muligt på din olietank, på fast og stabilt underlag, må der max. være 60 meter op til din oliepåfyldning. Din oliechauffør vil sende dig en venlig tanke, hvis du ikke benytter alle 60 m,
for olieslangen er fyldt med olie og er derfor utrolig tung.
En anden ting man skal huske at tænke på, er den beplantning som er mellem din oliepåfyldning, og den vej som oliechaufføren er nødt til at trække slangen. Alle chauffører tager naturligvis i udstrakt grad hensyn til folks blomsterbede – krukker – opsatser og lign. men som nævnt er olieslangen tung, og er ca. 4-5 gange diameteren af en almindelig haveslange, så chancen for ved et uheld at ødelægge eksempelvis et bed med tulipaner er tilstede.
Ligeledes er tornede rosenbuske eller berberisbuske plantet op af olietanken måske pyntelige, men ikke så spændende for chaufføren at stikke fingrene ind i.
Har du, eller får du nedlagt en ny jordtank, er det naturligt, at du ønsker at skjule røret til påfyldning. Her skal du dog også huske på, at eks. en græsplæne om vinteren dækkes af sne, og påfyldningen kan være svær at finde for chaufføren. Et kosteskaft eller en rød gulvspand som afmærkning, er noget som gør din oliechauffør glad.
Om en olietank er placeret over jorden, står op af en husgavl, inde i et brændeskur – eller i redskabsskuret / carporten er rent teknisk, og rent forsyningsmæssigt ligegyldigt. Dog er det altid fornuftigt, hvis muligheden er til stede, at placere den, så den skærmes mest muligt for direkte sollys, regn og sne.
Storm P sagde vist engang – ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld.
Mange kunder kan ikke forstå, at der pludseligt – af ingenting – er kommet slam i deres olietank. Nogle tror at olieselskabet har levet slam ved en fejl !! Det er naturligvis helt forkert.
Hver gang din oliepumpe suger en liter olie ind til dit fyr, ”suges” der luft fyldt med pollen, støv, fugt og lign. ned i din olietank. Denne luft kan også have en anden temperatur end den der er i tanken, derved kan der dannes kondensvand som bundfældes i tanken. I grænselaget mellem olie og vand trives nogle bakterier, som naturligt er tilstede, og når disse bakterier dør, bundfældes disse som slam. Dette slamlag vokser sig større og større med årene, til det en dag giver driftsproblemer. Når den tid kommer, er løsningen en bundsugning / tankrensning.
Jordtanke hvor olie og luft har den samme temperatur året rundt, og kældertanke indendørs, er de tanktyper der er mindst udsat for slamproblemer.
Borgmester Christiansens Gade 50
2450 København SV
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.