Når der pudses, trækker mureren en særlig mørtel på murstenene og glatter efter med forskelligt udformede brætter. Man kan pudse næsten helt glat eller arbejde med forskellige effekter.
Hvor man synes, at blankmurens farve ikke er den smukkeste, kan man vandskure. Mureren lægger mørtel på stenene og skurer den med en våd mursten. Ønsker man et tyndere pudslag, kan man skrabe mere puds af med en jernskinne. Det kaldes berapning. Det helt tynde pudslag, hvor murens struktur ses tydeligt gennem pudsen, opnås ved at tørre den våde puds af med en jutesæk eller lignende.
Det giver en mur i naturmaterialer, uden fuger, men alligevel en mur, hvor lyset kan spille i murstenenes mønster. Pudsen kan være naturfarvet (grå), Men man har også farvet puds, så den vandskurede mur kan gives forskellige farver. Husk dog, at farvet puds bliver siddende lige så længe som muren. Vær varsom med farvevalget. Det kan også være vanskeligt at træffe den oprindelige farve, hvis den pudsede mur med tiden skal repareres. Pudsning og vandskuring kræver et betydeligt håndelag.
Usserød Kongevej 80
2970 Hørsholm
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.