Betonmester ApS

Sådan arbejder Betonmester ApS for bæredygtighed

Gulv, væg & loft | Skrevet af Søren Pedersen d. 1. august 2023

Kan man overhovedet forene noget så råt som beton med bæredygtighed? Ja. Det kan man faktisk – og hos Betonmester ApS har vi både søsat konkrete bæredygtige tiltag, ligesom som vi hele tiden orienterer os i forhold til grønne udviklingsmuligheder i branchen.

Vi arbejder konstant ud fra tiltag om at blive mere CO2-neutrale og bæredygtige. Det praktiserer vi dagligt ved at blandt andet bruge recepter, der reducerer mængden af den cement, vi bruger. Det betyder, at vores produkt koster op til 30% mindre i CO2-udledning under produktionen. Sådanne tiltag resulterer i store årlige besparelser, fordi mange tons af vores betongulve er baseret på klimavenlige tiltag, der belaster meget mindre.

Vi anvender EPS-gulvisoleringsfraskæringer, som vi kværner og bruger i betonen, som er flydende. Vi har stærke leverandøraftaler til denne type genbrugsgranulater, hvormed vi også er leveringsdygtige på selv de store projekter med mange kvadratmeter.

Af andre tiltag kan det nævnes, at vi arbejder for at minimere ressourcespild. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at vi i dag ikke efterlader grus hos kunden, men betragter det som et vigtigt råstof. Denne praksis dyrkes ikke over alt i branchen, men vi afhenter i bigbags for at undgå spildet.   

Fremtiden er endnu grønnere

Selvom vi allerede gør meget for at være grønnere, er vi bevidste om, at der altid er plads til forbedringer. Vi sigter derfor med skarpt mod en endnu grønnere fremtid som firma. Vi undersøger kontinuerligt mulighederne for at være grønnere i vores ageren – hvilket vi også ved, spiller en større og større rolle hos både privatkunder såvel som erhvervsvirksomheder.

Vi lærer blandt andet om mere klimabevidste løsninger, når vi deltager på kurser i udlandet for at finde bedre måder at håndtere cementproduktionen på. Derudover har vi stor fokus på andre områder som eksempelvis at have solceller på vores lagerbygninger, så vi kan forsyne egne maskiner med strøm, vi selv producerer. Ligeledes afventer vi nøje, at infrastrukturen forbedres, så også varebiler kan komme på el.

Sideløbende med vores mere klimavenlige tiltag arbejder vi desuden meget på at skåne vores dygtige medarbejdere, ved at have udstyr som kan tage den tunge del af arbejdet. Klimatiltag ville nemlig klinge hult, hvis ikke vi passede på den vigtige ressource, som vores betroede medarbejdere udgør. Det er trods alt dem, der skal anvende vores klimavenlige løsninger og omsætte dem i praksis, så de fungerer og – som det er tilfældet i dag – giver kvalitetsresultater hos vores tilfredse kunder.



Betonmester ApS

Kontaktoplysninger

Hadsundvej 12
2610 Rødovre

E-mail: info@betonmester.dk Telefon: 70 200 402