Alternativer til fjernvarme i boligen
Selvom over halvdelen af de danske husstande har fjernvarme, er der stadig en andel, som bor et sted, hvor der ikke i forvejen er installeret varmekilder. Så hvis du er blandt dem eller blot ønsker at blive gjort opmærksom på, hvad alternativerne til fjernvarme er, kan du med fordel læse med i det følgende og få et indblik i, hvad der findes af muligheder. For fjernvarme er ikke altid den mest optimale varmekilde, hvis anlægget ikke passer i størrelse og indstilling til det hus, det er installeret i, bliver varmen ikke udnyttet ordentligt og er derved ikke en for-delagtig løsning.
Vælg varmeforsyning efter dit behov
Der findes en lang række alternativer til fjernvarme, som har hver deres fordele og begræns-ninger, hvilket gør, at det ofte er forskelligt, hvilken type, der passer bedst til netop dit for-brug. Elradiatorer er en god løsning til steder, hvor der ikke er installeret andre varmekilder og fungerer også godt som supplerende opvarmning. Elradiatorer er billige og nemme at in-stallere, ydermere er der ingen vedligeholdelse, og de kan ofte holde i mere end 30 år. Det er en relativt simpel form for opvarmning, da radiatorerne blot opvarmer rummet, når de tæn-des. Hvis man vælger moderne og gode radiatorer med elektriske, fintfølende termostater, er man sikret en stabil og præcis temperatur. Dog er en elradiator en lidt dyr løsning i længden, så hvis du er på udkig efter et mere prisbilligt alternativ, kan du med fordel overveje et træpil-lefyr.
Et træpillefyr er meget billigt i drift og også relativt billigt at få installeret. Derudover er det i en vis udstrækning et miljøvenligt valg, der ikke forurener ret meget, fordi træpillerne næsten forbrændes fuldstændigt. Dog kræver det tid at påfylde og rense fyret, så hvis du gerne vil undgå dette, bør du måske i stedet se på en varmepumpe.
Der findes forskellige typer af varmepumper, men fælles for dem alle er, at de er lidt dyrere at erhverve sig men meget billige i drift og et energivenligt valg. Varmepumper fungerer bedst i velisolerede boliger og kræver ofte en del plads, da de enten fylder et stort areal eller støjer en smule.
Find hjælp til finansiering
Går du i overvejelserne om at investere i et alternativ til fjernvarme, bør du ikke lade finansie-ringen stoppe dig, da det ofte kan være økonomisk forsvarligt at skifte til en anden varmekil-de. Ønsker du i den forbindelse hjælp til finansieringen, kan du læse mere på dette website.
Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.
Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.