BG Byggros A/S

Urban Green biotoper

Græsplæne og planter | Skrevet af BG Byggros A/S d. 12. december 2013

Urban Green er et nyt koncept, der bringer naturen ind i byen og skaber vild, grøn og blomstrende frodighed i våde bede, vejanlæg og hustage. Godt for miljøet og giver os noget smukt at se på.


Biotopernes vilde plantearter er meget hårdføre og er bedre tilpasset det danske klima end de introducerede stauder, som ofte plantes. De vilde planter er sunde, sygdomsresistente, har lang levetid og kræver minimal pasning.

Med Urban Green vil det naturlige plante- og dyreliv fremmes og den biologiske mangfoldighed forøges til gavn og glæde for byens borgere.

Med Urban Green vil byens luftkvalitet forbedres og store, overskydende vandmængder absorberes og fordampes.

Kort sagt: Urban Green er et tværfagligt projekt, hvor gartnerier, biologer og arkitekter har forenet deres bedste kompetencer til at gøre byen grønnere, sundere og smukkere.

Urban Green er 7 forskellige danske plantesamfund, biotoper, som hver består af ca. 20 vilde, danske plantearter. Biotoperne eng, rigkær og strandeng er særligt velegnede til våde bede. Planterne absorberer og fordamper store mængder af overskydende regnvand, og strandengsbiotopen er salttolerant.

Biotopernes artssammensætning og -frekvens er baseret på Danmarks Miljøundersøgelsers overvågningsprogram for Natura 2000 (netværk af beskyttede naturområder i EU), og vil kunne tilpasses regionale forhold.

Biotoperne vil forøge biodiversitet i form af flora og fauna og vil tiltrække sommerfugle og bestøvende bier, samt fugle.

Biotopplanterne leveres i plugs. For at opnå den højeste grad af biodiversitet udplantes planterne i en tilfældig blanding og ikke i artsbestemte grupper.

De 7 biotoper

1. Eng
Engen er et fugtigt og sollyst område, hvor den lave vegetation domineres af græsser og urter. De blomstrende planter tiltrækker farvestrålende sommerfugle som brunlig perlemorssommerfugl, violetrandet ildfugl og isblåfugl samt mange bier og svirrefluer.

2. Overdrev
Overdrev er en af de mest lysåbne og varmekrævende biotoper i Danmark. Det præges af lavtvoksende vegetation og er oftest næringsfattigt på en tør til fugtig jord. De blomstrende planter tiltrækker farvestrålende sommerfugle som sortåret hvidvinge, klitperlemorssommerfugl, vejrandøje og sandrandøje.

3. Rigkær
Rigkær er moser eller enge, hvor jorden oftest er vandmættet. Vegetationen er lysåben og artsrig og domineres af græs- og urtevegetation med enkelte træer som rød-el og pilebuske.

4. Skov
Skovbunden er fugtig, dyb og muldrig på grund af de nedbrudte blade og andet organisk materiale. Skovbundens planter er nogle af de første, der blomstrer om foråret. Allerede i april dækker den hvide anemone skovbunden som et hvidt tæppe – duften af anemoner og muld er duften af skov!

5. Strand
Stranden er en dynamisk biotop med lav, lysåben, flerårig vegetation. Jordbunden er gruset, stenet og ofte nærringsrig, da havvandet og vandplanter kan tilføre stranden næringsstoffer. Der er stor variation i fugtighed. De blomstrende planter tiltrækker farvestrålende sommerfugle som sortåret hvidvinge, klitperlemorssommerfugl, vejrandøje og sandrandøje.

6. Strandeng
Strandeng er den vegetation, der findes på lavtliggende arealer langs beskyttede salt- og brakvandskyster. Strandengen præges først og fremmest af havets nærhed og det salte vand, der ofte oversvømmer strandengen. Vegetationen består af salt- og fugttolerante græsser og urter, og holdes ofte nede af græssende kreaturer. Her er masser af føde til vadefuglene.

7. Hede
Heden er et stykke menneskeskabt kulturlandskab opstået som følge af tidligere bønders skrælning af tørv, afgræsning og udpining af jorden. Hedelyngen dominerer og tiltrækker opmærksomhed, når den fremstår som store lyngfarvede flader i sensommerlandskabet, hvor de sukkersøde, nektarrige blomster lokker tusinder af honningbier og andre insekter til.

Kontakt Byggros A/S for nærmere information eller skriv til info@byggros.com

Galleri grønne tage



customer-logo

Firma Adresse

Egegårdsvej 5
5260 Odense S

Nyeste artikler fra BG Byggros A/S
Tid til at plante
BG Byggros A/S
Tid til at plante
Læs artikel
Danske biotoper slår til igen!
BG Byggros A/S
Danske biotoper slår til igen!
Læs artikel
Plantex Gold ukrudts- og erosionskontrol
BG Byggros A/S
Plantex Gold ukrudts- og erosionskontrol
Læs artikel
Bi-standen styrkes med UrbanGreen
BG Byggros A/S
Bi-standen styrkes med UrbanGreen
Læs artikel
Novo Nordisk Naturpark vinder Scandinavian Green Roof Award 2014
BG Byggros A/S
Novo Nordisk Naturpark vinder Scandinavian Green Roof Award 2014
Læs artikel
Linefix® fleksibel kantskinne
BG Byggros A/S
Linefix® fleksibel kantskinne
Læs artikel
Geoarmering og stabilisering
BG Byggros A/S
Geoarmering og stabilisering
Læs artikel
Geotekstiler og fiberdug
BG Byggros A/S
Geotekstiler og fiberdug
Læs artikel
Indlæs flere artikler...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.