Biovarme

Effektive solcelleanlæg fra DENVIRO

Energi & miljø | Skrevet af Biovarme d. 9. december 2013

DENVIRO solcelleanlæg tilsluttes det offentlige forsyningsnet. Hvilket betyder at overskydende strøm kan sendes til nettet og hentes igen når solcelleanlægget ikke producerer tilstrækkeligt strøm – f.eks. i vinterperioder

Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer strøm af solens lys. Solcellerne omsætter op til 20% af sollysets energi til elektricitet.

Det er selve lyset og ikke solstrålerne der aktiverer solcellen, derfor producere solcellerne også strøm når det er overskyet og mest i dagtimerne hvor behovet for strøm er størst.


Det er et faktum, at solen skinner ca. 1700-1800 timer om året i Danmark, og at solenergi er den reneste og mest naturlige alternativ vedvarende energikilde vi har.

DENVIRO solcelleanlæg tilsluttes det offentlige forsyningsnet. Det betyder, at du som privatkunde kan sende overskydende strøm retur til forsyningsnettet, og omvendt hente den retur, når du har brug for den, f.eks. om vinteren, hvor solcellerne ikke producerer så meget strøm, fordi dagslyset er begrænset.

En familie med fire personer, der er bosat i et hus på ca. 120 m2, skal have ca. 40-50 m2 solcelleareal, hvis husstandens elforbrug skal dækkes. Dette afhænger naturligvis af familiens sammensætning og vaner.

Køber du dit nye solcelleanlæg kontant eller ved finansieret køb? Begge investeringer i solcelleanlæg er en positiv investering! Men der er mange tusind kroner tjent ved valg af den rigtige skattemodel.

Biovarme tilbyder professionel rådgivning omkring skat og investering i samarbejde med n´kelt. Få professionel rådgivning omkring skat


DENVIRO solcelleanlæg er sammensat af en række solcellemoduler, der er sammenkoblet til et solcellepanel. Udover det, så hører der en Fronius net inverter til solcelleanlægget, som omdanner sollyset til 230 Volt, og som er nødvendig for at tilslutte solcellerne til elnettet.

Med DENVIRO solcelleanlæg opnår du følgende fordele:

  • TÜV godkendt solceller i høj kvalitet med lang levetid
  • Net inverter i topkvalitet fra Fronius – med virkningsgrad på 97,7%
  • Forurener ikke omgivelserne – og er støjfrie
  • 10 m2 solceller sparer ca. 1/2 ton CO2 om året
  • Producerer strøm i dagtimerne, der hvor behovet er størst – hele året rundt
  • Garanti på 90% ydelse de første 10 år og efterfølgende 80% ydelse indtil det 25. år
  • Lave vedligeholdelsesomkostninger
  • Kan integreres som en del af tagbelægningen – færre tagsten

    Hvordan virker en solcelle
    Solceller er halvledere, der omsætter sollys direkte til elektricitet via en fotoelektrisk effekt. Når solens lys rammer solcellen, tilføres cellens elektroner så meget energi, at elektronerne bliver frigjort og kan bevæge sig. Elektronernes bevægelse i solcellen skaber en spændingsforskel (Volt) og dermed danner den elektriske strøm (Ampere).

    For at jævnstrømmen kan anvendes til forbrug, skal strømmen omformes i en net inverter, der kan levere en stabil vekselstrøm på 230 Volt.

    Solceller monteres typisk i moduler og består af et antal tynde siliciumplader, der er loddet sammen.
    Et solcelleanlæg opbygges af en række seriekoblede solcellemoduler og der er i princippet ingen begrænsninger for anlæggets størrelse.

    Hvor placeres solcellerne bedste?
    På vores breddegrader er den optimale placering mod syd med en hældning på 30-45 grader, men også øst-og vestvendte solceller yder acceptabelt.

    Typisk placeres solcellemodulerne på taget, men har man areal i jordniveau tilrådighed, kan solcellerne integreres i haven på skråstativer med 30-45 graders hældning. Vælges en IP54 godkendt net inverter, som må hænge udendørs, kan den placeres i umiddelbart nærhed, hvilket vil give den højeste virkningsgrad.

    Ligeledes kan solceller monteres lodret på en fasadevæg. Dette vil forringe effektiviteten hen over året, men til gengæld er effekten større efterår, vinter og forår, hvor solen står lavest på himlen.

    DENVIRO solcelleanlæg pakkeeksempler

    Læs mere om solceller og se andre muligheder for opvarmning fra Biovarme her



  • customer-logo

    Firma Adresse

    Egegårdsvej 5
    5260 Odense S

    Nyeste artikler fra Biovarme
    Solvarmebeholdere
    Biovarme
    Solvarmebeholdere
    Læs artikel
    STI solpaneler
    Biovarme
    STI solpaneler
    Læs artikel
    Finansering af din nye ATMOS brændekedel
    Biovarme
    Finansering af din nye ATMOS brændekedel
    Læs artikel
    BIO10 mini træpillefyr
    Biovarme
    BIO10 mini træpillefyr
    Læs artikel
    CALUX Forma – Stilfuld og funktionel træpilleovn
    Biovarme
    CALUX Forma – Stilfuld og funktionel træpilleovn
    Læs artikel
    Energilån
    Biovarme
    Energilån
    Læs artikel
    DENVIRO pillefyr – gør en forskel på miljøet!
    Biovarme
    DENVIRO pillefyr – gør en forskel på miljøet!
    Læs artikel
    Komplet solvarmeanlæg
    Biovarme
    Komplet solvarmeanlæg
    Læs artikel
    Indlæs flere artikler...

    Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

    Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

    Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

    Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.