braendeovne-vandtank.dk – sten-design.dk

Brændeovne med vandtank

Det moderne hus | Skrevet af braendeovne-vandtank.dk – sten-design.dk d. 31. oktober 2013

Spar penge på varmeregningen med en brændeovn med vandtank der kan tilsluttes centralvarme, solvarme, jordvarme m.m.

Hvorfor vælge en brændeovn med vandtank “gris” frem for en traditionel brændeovn.
Vælger du en brændeovn med vandtank får du en række fordele frem for en traditionel brændeovn.

1. Stor besparelse på varmeregningen.
2. Opvarmning af brugsvand.
3. Varmen fra brændeovnen fordeles over hele huset via centralvarme systemet.
4. Bedre indeklima da varmen fordeles jævnt i hele huset.
5. Bedre udnyttelse af brændselet.
6. Hurtig tilbage betalingens tid af investeringen.

Det er altså en rigtig god investering, at installer en brændeovn med vandtank der sikre en stor besparelse på varmeregningen i mange år frem over.


braendeovne-vandtank.dk har flere forskellige typer af brændeovne med vandtanke også kaldt “gris”, men fælles for dem alle er at de er et elegant og effektivt møbel der der skal opfylde mange formål.
Brændeovnen skal give god varme i huset, den skal se flot ud og give en besparelse på varmeregningen, samt en miljørigtig forbrænding. Og så skal den sprede hygge og varme på kolde dage.
Du får det hele i en brændeovn på braendeovne-vandtank.dk. Det er top design og kvalitet, hvor der er kræset for hver eneste detalje. Både dem du kan se udenpå – og dem der sikrer en god forbrænding indvendig.

Udvalget på brændeovne-vandtank.dk
braendeovne-vandtank.dk har sammensat et stærkt program af stilfulde brændeovne med vandtank, hvor der er lagt stor vægt på kvalitet, design og miljø, fra HAAS+ SHON og Romotop, som er blandt Europas bedste producenter af brændeovne. Alle brændeovne er udvalgt efter strenge krav om høj virkningsgrad, kvalitet og design. Dette betyder at alle ovne på brændeovne-vandtank.dk har en meget ren og miljø venlig forbrænding. Stor brugervenlighed samt at designet er i absolut top klasse.

Hvortil kan en brændeovn med vandtank “gris” tilsluttes?
Brændeovne med vandtank, også kaldt “gris”, kan tilsluttes et solvarme anlæg eller centralvarmeanlæg og giver en effektiv og miljøvenlig besparelse på varmeregningen.

Hvilken brændsel kan der fyres med?
For de fleste af braendeovne-vandtank.dks brændeovne med vandtank “gris” kan der fyres med træ, træ briketter og kul briketter.

Virkningsgrad på din brændeovn
Gevinsten ved et systemet med en høj virkningsgrad er en bedre udnyttelse af brændslet, større besparelse på varmeregningen, ligesom udslippet af røgens skadestoffer til omgivelserne, reduceres til et minimum.
Rent styringsmæssigt er der ikke forskel på, om man fyrer op i en brændeovn med vandtank eller en almindelig brændeovn.

Vandtankens virkningsgrad
Det er muligt selv at ændre på fordelingen af den varme der tilføres direkte til rum opvarmning og den varme mængde der tilføres varmtvandsbeholderen. Forestiller man sig et anlæg med kun én radiator, vil det vand som kommer retur til brændeovnen hurtigt blive varmt, og ovnen har derved ikke mulighed for at afgive ret meget energi til centralvarmeanlægget. Tilslutter man så mange radiatorer til anlægget, vil det vand som kommer retur til ovnen være ”koldt” og derved kan det optage en større mængde energi. Det betyder så også, at det er en fordel at vandet i centralvarmeanlægget pumpes gennem en varmtvandsbeholderen, så en større del af varmen fra ovnen, afsættes i de rum man ønsker. Et sådant anlæg er meget energibesparende.

Tilslutning
Det anbefales at installer en varmtvandsbeholder. En brændeovn med vandtank kan tilsluttes hvor som helst på det eksisterende centralvarmeanlæg, hvor den kan hæve vandtemperaturen op til 80º-85º. Men det er bedst at tilslutte den så tæt på varmtvandsbeholderen som muligt. For at få så meget varmt vand som muligt gennem varmtvandsbeholderen. Det har den fordel, at når ilden i brændeovnen er gået ud, vil vandet i centralvarmeanlægget blive opvarmet af varmtvandsbeholderen, så man på den måde har varme på i længere tid.

Godkendelse ved montering
braendeovne-vandtank.dks brændeovne med vandtank er ce-mærket og godkendt efter miljøministeriets nye krav i bekendtgørelse nr. 1432 af 11-12-2007 vedr. regulering af luftforurening.
Ved levering medfølger der dansk attest til underskrift ved godkendelse af skorstensfejer.

Åben eller lukket anlæg
Mange lider stadig af denne opfattelse at en brændeovn med vandtank ikke må tilsluttes et anlæg med en lukket ekspansion. MEN med bygningsreglement af 2008 kom der i kapitel 8 (installationer) denne ændring i paragraf 8.5.1.3 stk. 3: vandbeholdere i pejse og brændeovne må ikke sluttes til lukkede centralvarmeanlæg. Dette gælder dog IKKE hvis hver kedel (varmeafgivende enhed) forsynes med en sikkerhedsventil.

Se bygningsreglementet på dette link: Bygningsreglementet

braendeovne-vandtank.dks brændeovne med vandtank kan både installeres med åben og lukket ekspansion. Varmen ledes direkte til et centralvarme anlæg og giver mulighed for opvarmning af et tilstødende rum, det varme brugsvand eller bare giver et supplement til centralvarmen. Man skal være opmærksom på, at en brændeovn med vandtank ikke er en centralkedel, men ”kun” en supplements ovn, der vil blive en rigtig god investering, når den bliver benyttet rigtigt og sidst men ikke mindst, når den bliver installeret efter braendeovne-vandtank.dks vejledninger.

Effekt på din brændeovn
Brændeovnes effekt bliver målt som en KW-værdi. KW er udtryk for den mængde varme, som ovnen afgiver. Tommelfingerreglen er, at 1 KW kan opvarme et rum på 10-30 kvadratmeter med normal loftshøjde alt efter husets isolering. Værdien “KW ved afprøvning” fortæller om den effekt, ovnen er godkendt efter ved den standardiserede EN-afprøvning. Brændeovnen må ikke have for stor ydelse. Regn med, at 1 KW opvarmer 10-20 m2 – nogle gange helt op til 30 m2. Det betyder, at en ovn på 5 KW nemt opvarmer et rum op til 100 m2.

Det er vigtigt at du fyrer rigtigt i din brændeovn for at opnå den meste effektive forbrændning. Se vejledningen i denne film:

Se flere produkter på www.braendeovne-vandtank.dk



braendeovne-vandtank.dk – sten-design.dk

customer-logo

Firma Adresse


Kontaktoplysninger

E-mail: Telefon: Hjemmeside:

Desværre, vi fandt ikke nogen artikler om emnet

Brochurer
Forslag til installation
braendeovne-vandtank.dk – sten-design.dk
Indlæs flere brochurer...

Få byggetips og inspiration fra bygogbolig.dk

Du får gratis lækkert nyhedsbrev med byggetips og viden om byggematerialer, der hjælper dig i valget af produkt til dit byggeri.

Har du produkter, der bør vises på bygogbolig.dk?

Få en redaktionel omtale af dit produkt overfor boligejere og håndværkere. Vi modtager gerne din pressemeddelelse og byggetips.