Loxam Denmark Holding A/S

Michael Dahl fra Odense blev Danmarksmester i minigraver 2013

Håndværker | Skrevet af Loxam Denmark Holding A/S d. 2. september 2013

Efter en spændende og underholdende finale, hvor 15 finalister fra hele landet deltog, blev vinderen af den tredje omgang DM for minigraver fundet ved messen Have & Landskab i Slagelse den 30. august.

Det blev Michael Dahl fra Tvis, Odense, som vandt Danmarksmesterskabet med en suveræn distance til nummer to og tre.

Den nye Danmarksmester i minigraver gennemførte 2013-øvelserne med en imponerende samlet tid på 2 minutter og 31,26 sekunder. Andenpladsen gik til Thomas Kristiansen fra AK Entreprenørservice i Bårse med tiden 3 minutter og 8,81 sekunder, mens Morten Lund Nielsen fra Arkil i Sønderborg endte på en tredjeplads med en tid på 3 minutter og 32,01 sekunder.

Foruden den fine titel som Danmarksmester i minigraver 2013 blev Michael Dahl belønnet med et gavekort til Bygma på 8.000 kr. ”Nu skal jeg have mig en ny sav,” udbrød den glade Danmarksmester. Til Thomas Kristiansen på andenpladsen var der en lækker Hilti skruemaskine, og Morten Lund Nielsen på tredjepladsen fik nogle gode flasker vin.

Det var i år tredje år i træk, at LOXAM afholdte DM for minigraver.

Alle dagens 15 finaledeltagere kæmpede bravt om placeringerne, og der var spænding om resultatet til det sidste. Finalisterne var blevet udtaget ved de åbne kvalifikationsrunder hos LOXAMs lokalafdelinger i foråret. Ved finalen blev deltagerne udfordret i tre forskellige discipliner, afretning, agility med vand og maskin-basketball. De tre discipliner skulle udføres fejlfrit og på kortest tid. Fejl i udførelsen af disciplinerne medførte, at en straftid blev lagt til deltagerens samlede tid.

Stand up komikeren Sebastian Dorset var igen i år den officielle kommentator ved finalen. Det klarede han endnu en gang med stor begejstring og entusiasme og kommenterede i løbet af de intense timer, hvordan konkurrencen udviklede sig. End ikke en kraftig regnbyge hen mod finalens afslutning kunne lukke munden på ham.

Som de foregående to år var der mødt masser af kolleger, familie, venner og messegæster op for at overvære finalen og støtte favoritten. Dette gjaldt i særlig grad Morten Thorup fra Rebild Kommune, hvis kolleger, familie og venner var talstærkt til stede under et banner med teksten ”Trivelige Thorup tryller totalt”. Desværre drillede to af øvelserne Morten Thorup så meget, at han måtte se sig henvist til en næstsidste plads, hvilket dog ikke ødelagde supporternes humør.

Også sidste års Danmarksmester, Jacob Fredslund fra Søren Kristiansen A/S i Holbæk, måtte sande, at de små marginaler er afgørende i finalen. Jacob Fredslund blev nummer seks i år.

”Bare det at deltage i finalen er en flot bedrift. Selvom vi kårer en vinder, så kan alle andre gå herfra med oprejst pande. Kampen om finalepladserne har været intens, og bare det at gennemføre finalens tre øvelser på meget kort tid er en bedrift,” siger administrerende direktør Hanne Baunsgaard.